Djurvän hittar mystisk snöklump i kylan – men vad som gömmer sig inuti gör mig tårögd

Djurvän hittar mystisk snöklump i kylan – men vad som gömmer sig inuti gör mig tårögd

Man brukar ju säga att katter har nio liv. Och om den här historien om Fluffy inte är bevis nog så vet jag inte vad.

Temperaturen i Kalispell, Montana, var långt under nollan när katten Fluffy försvann från sin ägare.

Ägaren hade letat överallt efter sin fyrbente vän men utan att hitta henne.

Plötsligt gjorde man ett märkligt fynd i en snödriva. Utifrån att dömma såg det bara ut att vara en klump med snö, men om man skrapade lite på ytan insåg man snart att det var katten Fluffy.

Inga livstecken

På den lilla kattkroppen hade snön klamrat sig fast som ett extra skinn. Och katten, som var stelfrusen, visade ingen form av livstecken, skriver Animal Rescue Site.

Ägaren rusade med katten till en veterinär där man tog tempen på henne. Där och då visade det sig att katten hade en så låg temperatur att termometern inte ens kunde mäta.

På djursjukhuset försökte personalen göra allt i sin makt för att Fluffy skulle vakna. Och försiktigt försökte de höja hennes kroppstemperatur steg för steg med varma filtar och varmvatten.

Och det fungerade. Likt ett mirakel började kattens kroppstemperatur att stiga och till slut öppnade hon ögonen.

”Fantastisk överlevnadshistoria”

Kliniken skrev om den anmärkningsvärda händelsen på Facebook.

”Fantastisk överlevnadshistoria från den här veckan. Några klienter hittade sin skadade katt begravd i snö. De förde henne till oss i huvudsak frusen och svarslös. Temperaturen var väldigt låg men efter många timmar återhämtade hon sig och är nu helt normal. Fluffy är fantastiskt!”, skrev kliniken.

Berättelsen om katten Fluffy blev viral och människor över hela världen hyllade personalen på djursjukhuset för sin insats.

Det är verkligen ett mirakel att katten Fluffy överlevde. Hade hon inte hittats sekunden hon gjorde det vet man inte vad som hade kunnat hända.

En stor eloge till veterinärerna i Montana och en stor varm kram till Fluffy.