Brandman räddar katt ur rasmassorna – missens tack får djurvänner världen över att fälla tårar

Brandmannen Ali befriade skräckslagen katt ur rasmassorna – den lilla missens tack efter räddningsinsatsen får djurvänner världen över att fälla tårar.

Den sjätte februari drabbades Turkiet och Syrien av en jordbävning som orsakade tiotusentals liv. Sedan dess har de drabbats av flera efterskalv.

Än idag kämpar människor för att gräva ut människor ur rasmassorna och räddningsteam jobbar dag och natt för att hitta överlevande.

De har räddat spädbarn, barn, tonåringar, unga och gamla. Men det är inte bara människor som hamnat under rasmassorna. Även djur har behövt hjälp att ta sig ut, skriver Animal Channel.

Räddade katt ur rasmassorna

Brandmannen Ali Cakas räddade nyligen en liten katt som inte kunde varit mer tacksam.

Den svartvita katten var tovig och täckt av smuts och damm, men i övrigt var den oskadd.

Cakas och hans team döpte katten till Enkaz. Ali och hans kollegor ville att Enkaz skulle vara en ledstjärna för hopp – och att det genom sorgen och förstörelsen fortfarande fanns liv som kunde räddas .

Katten var minst sagt glad över att ha blivit räddad och ett fotografi på den lilla missen och hans livräddare började spridas som en löpeld i sociala medier.

Hyllas för sin insats

På kortet står den nöjda katten på sin hjältes axlar. De första ögonblicken efter att han räddats ur rasmassorna har setts tio miljoner gånger på Twitter och människor världen över hyllar brandmannen Ali för att han inte lämnat varken människor eller djur i sticket.

Men även om det var underbart att den lilla katten räddats så stod det snart klart att hans ägare omkommit i jordbävningen och då ingen annan hävdade äganderätt så bestämde sig Ali för att adoptera katten.

Ali tog med sig katten till sitt hem i Mardin, där har han fått en mjuk plats att vila på och mat så han blir mätt.

För att tacka människor som har följt kattens berättelse hittills och för att hålla dem uppdaterade, skapade Cakas ett Instagram-konto för Enkaz.

Idag är de oskiljaktiga

Idag är Ali och den lilla katten oskiljaktiga.

Se mer av ögonblicket när Ali hittar Enkz i videon nedan: