Bilderna på katten Midas väcker starka reaktioner – hans utseende får folk att gnugga sig i ögonen

Alla djur är vackra på sitt eget vis, även de som föds lite annorlunda. Ibland är de också våra olikheter som gör oss så speciella.

Som den här katten som föddes med fyra öron. Nu bor han i ett kärleksfullt hem och får människor på sociala medier att smälta.

Midas föddes med ett extra par öron, troligtvis på grund av en genetisk avvikelse. Men det har inte stoppat honom från att leva sitt bästa liv.

Trivs hos sin nya familj

Och det har inte heller stoppat honom från att bli adopterad. Enligt hans Instagram, hittade Midas en kärleksfull familj som han älskar.

Cemre Polat från Turkiet är Midas ägare. Hon vet inte om han faktiskt kan höra med sina extra små öron, men de tycks inte heller ge honom några problem.

”Han beter sig som en normal katt”, berättade hon för UOL.

Midas Instagram visar att han lever ett ganska normalt liv för en katt. Han tycker om att vara hemma i huset och leka med sina ”hund-systrar”.

Midas gör succé på Instagram

Denna unika katt har över 195 000 följare på Instagram.

Ägaren berättade för 9GAG att hon hoppas att Midas popularitet kommer inspirera andra människor att adoptera djur som är minst lika unika som honom.

Det finns många djur med fysiska variationer på djurhem som önskar sig ett nytt hem.

En katt med fyra öron är ovanligt, men vi har hört om liknande fall tidigare. Andra katter som Midas har skapat rubriker senaste åren. Däribland Yoda, som blev viral 2008 och Batman, som hittade ett nytt hem 2016.

Här kan du följa Midas på Instagram

Visst är han underbar? Dela gärna berättelsen om Midas!