Äntligen! Nu finns ”kattkörkort” för att stoppa oansvariga ägare

Katten är Sveriges vanligaste husdjur, men ungefär var tionde katt saknar husse eller matte. I Sverige finns över 100 000 hemlösa katter. Många av dessa är övergivna av människor som tröttnat på dem. Det är inte okej!

Nu vill kattmatstillverkaren Mjau och organisationen Djurskyddet sätta stopp för detta.

Därför kommer ett ”kattkörkort” att lanseras – för att stoppa odugliga kattägare.

Hur ska vi sätta stopp för den vårdslösa behandlingen av katter i Sverige? Kanske är ett ”kattkörkort” vägen att gå? Det tror i alla fall kattmatstillverkaren Mjau och organisationen Djurskyddet.

– Vårt mål med kattkörkortet är att utrota katthemlösheten, och att påminna de som funderar på att bli med katt att det innebär ett enormt ansvar. Vår övertygelse är att ju fler de kunniga kattägarna blir – desto färre blir de hemlösa katterna! Genom initiativet ”Kattkörkortet” hoppas vi att fler verkligen tar ansvar, dels när de redan har en katt, men också innan de väljer att köpa en, säger Kristina Hård Forser, marknadschef på Doggy AB, i ett pressmeddelande.

Skänker mat för varje ”kattkörkort”

”Kattkörkortet”, är ett frivilligt test på nätet som bör genomföras av alla som har, vill eller funderar på att skaffa sig en katt. I testet ingår bland annat frågor om kastrering, ID-märkning och registrering. Det berättar Leva & Bo.

I initiativet ingår dessutom att företaget Mjau skänker mat till hemlösa katter i Sverige – varje gång någon tar ”kattkörkort”. Enligt Aftonbladet har testet redan genomförts av 40 000 svenskar och det har resulterat i 15 552 portioner mat till hemlösa katter.

Foto: Shutterstock.

Var tionde katt i Sverige saknar ägare. Men tillsammans kan vi förändra. Alla katter förtjänar trygghet och kärlek.

Nu ser vi till att sprida detta goda initiativ – för katternas bästa!