Äldre man stryker omkring bland kvarterets katter natt efter natt – det gubben gör får hela nätet att reagera

Äldre man stryker omkring bland kvarterets katter natt efter natt – det gubben gör får hela nätet att reagera

Willie Ortez från Hartford, Connecticut, syntes köra omkring i området år efter år i ur och skur.

Till slut började boende i området fundera på vad han var för en. Och det visade sig att hans rutter om kvällarna hade större betydelse än vad någon hade kunnat ana.

76-åriga Willie har trots sin ålder inte slutat att arbeta. Varje morgon stiger han upp tidigt och ger sig ut för att samla skrot. Och om kvällarna, när andra äter middag och tar det lugnt beger han sig ut i mörkret.

I ur och skur har grannskapet sett hur han stryker omkring i kvarteret. Och när de insåg varför kom tårarna, skriver Animal channel.

Foto: Gofundme

Det visade sig nämligen att Willie sett det som sitt kall att mata alla herrelösa katter som bor på stadens gator.

Matat djur i 22 år

Allt började med att han såg hur en kattunge blev avfärdad när den bad om mat ute på gatan. Händelsen påverkade Willie något oerhört och han ville inte att något levande skulle få känna så igen.

Så han bestämde sig för att själv hjälpa djuren i nöd.

Dag in och dag ut i 22 år har han kört omkring och letat rätt på katter som han matar. Dessutom ser han till att varje kattunge kastreras och kastreras för att minska populationen av hemlösa katter i området.

Den äldre mannen har inte själv mycket pengar men har börjat panta skrot för att ha råd med mat till både sig själv och katterna.

Historien berörde tusentlas och man startade en Gofund med för att hjälpa Willie att rädda livet på dessa katter – ett jobb som han säger är ”hårt, men gör mig väldigt glad.”

Startade en Gofundme

När grannskapet insåg vilken gärning Willie faktiskt gör startade de en Gofundmesida åt honom. På så vis skulle han själv slippa stå för alla kostnader.

Många hyllar honom för sin insats medan andra ifrågasätter varför han ägnar all denna tid åt att hjälpa andras katter.

”Folk frågar mig varför jag matar dem varje dag, eller säg att jag matar dem för mycket.” Hans svar, ”Du äter varje dag, inte?” Du får tre måltider; de äter en gång var 24:e timme”, säger han.

Vilket fantastiskt initiativ. Willie är en riktig djurhjälte och den här historien påminner oss om att vi tillsammans kan göra skillnad.