85-årig super-morfar räddar gatukatter i hemlighet, trots att frun sa att han inte fick

85-åriga Jimmy bor i Puerto Rico med sin fru. Han älskar sin fru av hela sitt hjärta, och är även en stor djurvän.

Så när hustrun bad honom jaga bort dem hemlösa katten som bosatt sig i deras verktygsbod visste han inte riktigt vad han skulle göra. Gå emot sin fru och låta katten vara kvar? Eller jaga bort katten trots att han tyckte så synd om henne?

Som tur var kom han på en lösning som passade alla.

Det här är Jimmy. Han är en mycket godhjärtad man som inte vill se någon fara illa.

Twitter/@lillsyl

När en hemlös katt bosatte sig i hans verktygsbod valde Jimmy att välkomna henne med öppna armar. Hans fru var inte lika glad, utan ville ha ett katt-fri trädgård.

”Min morfar kände för gatukatterna och brukade lämna mat till dem bakom huset nära hans verktygsbod, en plats som mormor sällan går till.” berättar hans barnbarn Syl för The Dodo. ”Just den här katten blev fäst vid min morfar.”

Katten var dräktig

Det skulle snart visa sig att katten var dräktig och efter ett par veckor fick hon ungar i verktygsboden. Jimmy blev förälskad i de små ungarna, men hans fru däremot var inte lika förtjust i kattfamiljen. Elle ja, hon visste inte ens om att den fanns.

Jimmy, som visserligen älskar sin fru väldigt mycket, valde nämligen att hemlighålla kattfamiljen för henne.

Twitter/@lillsyl

Ungarna fick en trygg uppväxt i den skyddade verktygsboden, och Jimmy såg till att mamman alltid hade mat.

Upptäckte hans hemlighet

Trots att Jimmy var väldigt diskret kunde han inte hålla kattfamiljen hemlig för sin fru i all evighet.

Twitter/@lillsyl

Tre veckor efter att ungarna var födda upptäckte hon Jimmys hemlighet. Hon blev förmodligen inte överförtjust över att han gått bakom hennes rygg, men hon gick med på att låta ungarna vara kvar till de var stora nog att adoptera bort till nya hem.

För vem kan säga nej till det där söta ansiktet?

Twitter/@lillsyl

Trots att Jimmy hade gått bakom ryggen på sin fru kan hon inte annat än älska denna man. Allt han ville var ju att hjälpa en familj som behövde det.

Och en man med så gott hjärta måste man vara rädd om.

Twitter/@lillsyl

Jag blir varm i hjärtat när jag läser om Jimmy. Samtidigt också ledsen när jag tänker på alla andra gatukatter som finns där ute och inte har samma tur som den här kattmamman hade. 

Även i Sverige finns det många hemlösa katter. Om du ska skaffa katt, välj då gärna att adoptera en från ett katthem. Det finns så många som behöver nytt kärleksfullt hem!