83-årig kvinna försvinner i ravinen – då leder svarta kattens jamande polisen till en speciell plats

83-årig kvinna försvinner i ravinen – då leder svarta kattens jamande polisen till en speciell plats

Det är alltid bra att ha ett lojalt husdjur vid sin sida. Djur har fantastiska instinkter och kan kliva in i handlingen för att hjälpa människor i en nödsituation.

Som den här smarta katten, som har hyllats för att ha räddat livet på sin 83-åriga ägare efter att hon föll i en ravin.

Den 14 augusti inledde Bodminpolisen i sydvästra England ett sökande efter en äldre kvinna som hade försvunnit i området. Men det tog inte lång tid förrän de fick ett genombrott, tack vare en osannolik källa.

En kvinna ska ha hört en katt jama oavbrutet i hörnet av ett stort majsfält.

Snart insåg grannen att katten, som heter Piran, tillhörde den försvunna kvinnan – och försökte uppmärksamma henne om var den försvunna kattägaren befann sig.

Piran the Hero! 🦸🏼‍♂️ 🐈‍⬛

Posted by Bodmin Police on Monday, August 16, 2021

Det visar sig att 83-åringen hade fallit djupt ner i en vall på fältet nära hennes hem.

– Den äldre kvinnan hade fallit cirka 20 meter nerför en mycket brant vall, med otroligt svår åtkomst och ojämn terräng, skrev Bodminpolisen.

När den försvunna kvinnan äntligen hittats kom Bodminpolisen och Cornwalls brand- och räddningstjänst snabbt till undsättning för att få ut henne ur ravinen.

Efter att hon lyfts ut flög Cornwalls flygambulans henne till sjukhuset. Hon var enligt uppgift i stabilt tillstånd och är enligt en uppdatering ”vid gott mod” samtidigt som hon fortsätter att få vård.

– Det är ett enormt ”bra jobbat!” till alla räddningstjänster som arbetade tillsammans och för Piran, säger den anonyme grannen till BBC.

– Resultatet kunde ha blivit mycket värre.

Medan räddningspersonal faktiskt utförde själva räddningsinsatsen, förtjänar katten Piran mycket beröm för att han räddade sin ägares liv. Med tanke på kvinnans ålder och hur utom synhåll hon var från räddarna, är det lätt att föreställa sig hur det kunde ha gått mycket annorlunda om katten inte var så kvicktänkt.

Katten har hyllats som en hjälte: ”Katten Piran räddade dagen!”, skrev Bodinpolisen på Facebook.

Bra jobbat, Piran! Du räddade definitivt dagen genom att hålla utkik efter din matte. Vilken smart katt!

Dela denna fantastiska nyhet!