101-årig kvinna adopterar djurhemmets äldsta katt – nu har missen fått komma till ett kärleksfullt hem

En 101-årig kvinna gör gemensam sak – med en katt som är motsvarande 133 människoår.

Nu har katten Gus äntligen fått komma till ett kärleksfullt hem.

Det var i höstas som Penny, 101 år, bestämde sig för att hon ville adoptera en katt till sitt hem.

Och hon kunde inte ha valt någon bättre än katten Gus, 19 år och äldst på djurhemmet Humane Society of Catawba County i North Carolina, USA.

Penny hade tidigare haft katt, men den hade avlidit och nu ville kvinnan välkomna en ny fyrbent vän till sitt hem. Det blev alltså den äldsta som djurhemmet hade – Gus, uppger Fox News.

Enligt Jane Bowers, chef på djurhemmet, finns det massor av fördelar med att välja att adoptera ett äldre husdjur. Bland annat att de inte behöver träna på var de kan uträtta sina behov, att de oftast inte biter på möbler lika mycket som yngre katter – och helt enkelt bara är glada över att få ha en familj, uppger hon för Fox.

”Vi är fulla av kärlek för den här underbara adoptionen. Vår 19 år gamla (133 i människoår) gammelfarfar har hittat till en kärleksfull famn hos sin nya mamma, som är så ung som 101 år. Grattis Gus-Gus! Vi önskar dig de bästa av dagar framöver, där du får kolla på ekorrar och dela med dig av din kärlek och ditt kurrande”, skriver katthemmet på Facebook.

Our ❤️’s are full with this beautiful adoption. Our 19 year old ( 133 in human years) Great-GrandPAW, has found the…

Posted by Humane Society of Catawba County on Thursday, September 30, 2021

Vilken underbar historia! Vi önskar er många härliga dagar tillsammans, Penny och Gus!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar, och glöm inte att DELA artikeln vidare om du också tycker det är viktigt att adoptera äldre husdjur. Alla husdjur förtjänar en andra chans!