Woodie har räddat 88 hundars liv – genom att donera sin sällsynta typ av blodgrupp

Hundar är otroliga, lojala djur som alltid kliver fram och hjälper dem som behöver det. Vi har genom åren sett många historier om hundar som räddar liv, räddar människor från att drunkna, bekämpar farliga djur eller hjälper polisen att spåra försvunna barn.

Hjältar kan komma i alla former och storlekar, och en hund har nu hyllats efter att ha räddat livet på dussintals hundar – genom att donera blod.

Woody, som är av rasen Greyhound, har gjort 22 donationer till Pet Blood Bank (husdjurens blodbank) under de senaste sex åren, totalt 10 000 ml blod, vilket har använts för att rädda 88 hundar, enligt The Mirror.

Foto: Wendy Gray/Facebook

Greyhound-hundar är idealiska hundblodgivare, eftersom de med största sannolikhet har blod av negativ typ, vilket gör dem till ”universella givare” som kan ges till alla hundar i behov. Endast 30% av hundarna har denna blodgrupp.

Och Woodie har alltid varit nöjd med att ge lite av sitt sällsynta blod för att hjälpa sina medhundar.

– [Woodie] rusar in; han är rätt glad över att ge blod, säger Woodies ägare Wendy Gray till The Mirror.

– Han visar aldrig några tecken på stress och kommer sedan hoppandes ut, trots att han har fått alla fyra benen tömda på blod.

Hon säger att Woodie och hennes andra hundar får en ”fullständig hälsokontroll” och passar kriterierna för att donera.

Pet Blood Bank UK har hyllat Woodie som en ”superstjärna” för att han gjort så många donationer, och ägaren är glad att hennes hund har gjort en sådan skillnad.

– Att veta att han har hjälpt familjer i nödsituationer … det är fantastiskt. Jag är bara så stolt över honom, sa hon till BBC.

Woodies bidrag till blodbanken är viktigt, inte bara för att han är en sällsynt givartyp, utan för att så få människor ens vet att hundbloddonation överhuvudtaget finns. Men precis som människor behöver hundar ibland blod i nödsituationer, och givare hjälper till att rädda liv.

– Jag älskar det faktum att vi kan göra det. Folk gör det för sina medmänniskor varför inte hundar för hundar?, sa Wendy och berättar att många hört av sig och förklarat att de blivit överraskade av att det ens finns möjlighet för hundar att donera blod.

Woodie började donera blod när han var tre år gammal och har gett blod de senaste sex åren. Men nu när han är 9, anses han vara för gammal för att vara en frisk givare och har ”gått i pension”.

Ändå kommer alla att komma ihåg denna ”superstjärna” och de liv han har räddat.

– [Woodie var] en helt enastående givare, säger Nicole Osborne från Pet Blood Bank till BBC.

– Blod är verkligen avgörande för våra husdjur, precis som för människor, och antalet donationer som Woodie har gjort kommer att ha gjort en enorm inverkan på andra hundars liv i hela landet. Vi är så stolta över att ha haft honom som donator åt oss, han är verkligen en superstjärna.

Vilken fantastisk hund. Tack, Woodie, för att du har räddat så många hundar genom åren.

Låt oss hylla denna hjältehund genom att dela den här historien!