Vittne hittar stelfrusen hund och larmar på hjälp – tills de förstår vad som verkligen pågår

Inte alla hjältar bär mantel.

Ett bra exempel på detta är djurvännerna i Cleethorpes Wildlife Rescue som tjänstgör i Storbritannien. Deras volontärer arbetar outtröttligt för att rädda vilda djur i nöd i området kring staden Cleethorpe i östra delarna av England.

– Våra volontärer är dedikerade att tillhandahålla etisk rehabilitering för skadade vilda djur i och runt vårt område, skriver de på sin hemsida.

De får då och då telefonsamtal från inringare som kanske har sett eller hört om ett djur som behöver deras hjälp. Då brukar de åka ut till platsen för att undersöka det eventuellt skadade djuret.

Men nyligen var de med om någonting mycket märkligt i samband med ett larm.

Ett oroad vittne hade nämligen ringt in till djurskyddet – och berättat att hen sett en hund som verkligen behövde hjälp. Enligt inringaren hade hunden fastnat i ett dike och behövde deras hjälp, skriver The Dodo.

Men hunden i diket var i själva verket ingen hund.

Det kunde djurvännerna konstatera när de kom till platsen för att ta sig en närmare titt.

Artikeln fortsätter under bilden.

Water rescue volunteers were deployed to Thorpe Park (Cleethorpes Beach) tonight after multiple consecutive reports of a…

Posted by Cleethorpes Wildlife Rescue on Saturday, March 2, 2024

På djurskyddets Facebook-sida berättar volontärerna nu vad de möttes av. De kunde helt enkelt andas ut – eftersom ”hunden” var en staty.

– Vid ankomsten var vi tacksamma över att höra… Det var en staty! En staty som redan hade räddats av en anställd på plats, skriver de på sin Facebook-sida.

Där de också tackar den som ringde in och larmade.

– Tack till de som rapporterat med goda avsikter, och tack till våra volontärer för deras snabba respons – på plats och redo att åka på mindre än 20 minuter! skriver de.

Vilken tur att det inte var värre än så! Tänk hur mycket djurvännerna måste ha andats ut när de kom till platsen.

Dela gärna det här inlägget för att hylla alla djurvänner därute som är redo dygnets alla timmar att hjälpa till!