Vettskrämd hund kan inte sluta skaka efter att ha dumpats – titta nu på klippet som förändrade allt

Nenos ägare kunde inte längre ta hand om honom så de var tvungna att överlåta honom till djurhemmet.

Det gjorde den fina blandrashunden fullständigt förkrossad – och livrädd.

När Paige King, som jobbar på djurhemmet, fick se den vettskrämda hunden sitta där helt ensam brast hon ut i tårar.

Hon tog fram sin mobiltelefon och filmade hunden. Det skulle förändra allt.

 

 

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpaigek321%2Fvideos%2F10155590930358214%2F&show_text=0&width=267″ promote_link=”yes” aspect_ratio=”9:18″ /]

Paige klarade inte av att se Neno sitta där och skaka i hela kroppen av rädsla. Hon var tvungen att göra något. Så filmade honom och lade upp det på internet i hopp om att någon skulle kunna ta hand om hunden.

Den hjärtskärande videon på hunden spreds i en rasande fart på internet och fick hundratusentals människor att engagerade sig.

Paige King/Facebook

En av dem som blev berörd av filmen var Laura Rodgers.
– Direkt när jag fick se filmen kunde jag inte sluta tänka på honom. Det berörde mig så djupt, säger hon enligt The Dodo.

Laura ville träffa Neno, så hon kastade sig i bilen och åkte till djurhemmet i en rasande fart.
– Jag tror inte att jag hade kunnat leva med mig själv om jag inte visste att han var säker. Det var många som kommenterade videoklippet och sa att de ville adoptera honom, men 24 timmar senare satt han fortfarande där.

När Laura kom dit fick hon reda på att ett par andra hade varit där och träffat hunden, men av någon anledning backade de ur. De tyckte inte att Neno var den rätte. Detta förändrade ingenting – Laura var tvärsäker på att hon skulle adoptera honom. Och hon hade knappast kunna drömma om att få en bättre hund!

Nenotherescuedog/Facebook

Neno var inte rädd längre. Nu hade han hamnat i trygga händer. Men Laura märkte att han vacklade på ett konstigt sätt när han gick, hon misstänkte att hade någon typ av nervsjukdom. Det var förmodligen därför som alla andra valde att inte adoptera honom.
– En hund behöver kärlek och uppmärksamhet. Jag vet varför de andra inte valde att ta honom, men han är perfekt för mig.

Laura tog Neno till veterinären, som kunde konstatera att han led av blodbrist, hypotyreos och hade hjärtmask.

Laura misstänker ägarna lämnat honom fastkedjad utomhus – med flera allvarliga åkommor som följd.

Men i dag mår Neno mycket bättre och är överlycklig att ha kommit till ett kärleksfullt hem. Han har fortfarande vissa bekymmer att gå, men han tar sig fram ändå.

Neno har dessutom fått lekkamrater i form av Lauras andra hundar!

Nenotherescuedog/Facebook

Videon på den stackars hunden har engagerat massvis med djurvänner runt om i världen och många har undrat hur det står till med honom i dag. Laura har därför skapat en Facebook-sida där man kan få följa Nenos framsteg.

Neno har fortfarande en hel del kvar innan han blir fullt återställd, men han är i avsevärt bättre skick i dag. Det viktiga är trots allt att han är i trygga händer!

– Han är en spektakulär hund. Varje dag förvånar han mig med sina framsteg och den kärlek han visar.

Nenotherescuedog/Facebook

Det är så fantastiskt att se vilken förvandling Neno genomgått och vilken otrolig djurvän Laura är! DELA vidare detta om du också blev alldeles varm i hjärtat!