Veterinären ska avliva förlamade valpen, tittar närmare på svansen och gör ofattbar upptäckt

Det är verkligen sorgligt när en ägares kärlek till sitt husdjur inte finns där. Bara för att någonting, så som en sjukdom, hindrar djuret från att må bra är det alltid lika tragiskt att se djuret överges.

Så var det för den lilla hundvalpen Bo, vars ägare insåg att hon var på väg att bli förlamad och lämnade in henne till en veterinär.

Men veterinären vägrade godta ägarens förklaring, och hittade kort därefter någonting som skulle förändra allt.

Den sex veckor gamla hundvalpen Bo trodde hon hade fått ett kärleksfullt hem för livet. Men ägare till den lilla valpen hade annat i tankarna. Bo hade svårt att gå och till slut kunde hon inte tassa runt överhuvudtaget.

Ägaren var inte beredd att hjälpa den lilla hundvalpen i livet utan valde den enkla utvägen. Bo togs till en veterinär där ägaren förklarade situationen och konstaterade att valpen måste varit på väg att bli förlamad. Ägaren ville inte att Bo skulle lida, och bad om att få henne avlivad.

Bildkälla: Facebook/HandInPaw

Förberedde sig för det värsta

Veterinären, vid namn Piper Wood, tog in Bo till ett av behandlingsrummen, men innan hon visste ordet av hade ägaren flytt ut från byggnaden.

Hon la valpen på en brits och befarade att det värsta skulle ske bara några minuter senare. Men innan hon skulle släcka ner Bos hjärta för gott beslutade sig Piper för att ta sig en sista titt på henne.

Piper gjorde en medicinsk undersökning av Bo – och det tog inte lång tid innan hon hittade det som förändrade allt.

Bildkälla: Facebook/HandInPaw

Hade lågt blodsocker

När Piper tittade närmare på lilla Bo såg hon hur han rörde på sig. Det visade sig att hon hade hypoglykemi, ett medicinskt tillstånd som innebär låg blodsockerhalt. Den lilla valpen hade fått symptomen av att vara förlamad på grund av att hon helt enkelt var väldigt svag i och med den låga blodsockernivån.

Veterinären började direkt ge Bo vad hon behövde för att återfå styrka – och det tog inte lång tid innan Piper såg resultat.

– De kanske inte gav henne tillräckligt mycket mat och hennes blodsockernivå var låg”, berättar Piper för Western Journal.

– Det var en ganska simpel kur. Lite drop och lite vätska så mådde hon bra.

Bildkälla: Facebook/HandInPaw

Bo skakade i Pipers närhet och det var givet att han var rädd för människor enligt hennes bedömning. Hon beslutade att döpa om henne till Bella – och tog med sig henne hem för att hon skulle få vänja sig vid människor. Och framför allt, för att få ett kärleksfullt hem att börja sitt liv i.

– När jag tog med henne hem såg jag henne leka för första gången. Hon lekte med tio olika leksaker på samma gång och sprang runt. Hon var så glad. Det var fantastiskt att se henne eftersom jag bara hade sett hennes rädda sida innan, berättar Piper.

Den fantastiska veterinären Piper räddade lilla Bellas liv och en liten valps liv räddades på grund av hennes uppmärksamhet. Nu hoppas vi att lilla Bella hittar ett nytt hem snart, där hon får vara den busiga lilla valp hon är!

https://www.facebook.com/handpawrescue/videos/1257140364383499/

Alla hundar förtjänar ett kärleksfullt hem att leva och busa i. Dela om du håller med!