Veterinär vägrar avliva frisk hund – gör istället det enda rätta

När hunden Figgy fyllde 18 år började åldern ta ut sin rätt. Det är en ovanligt hög ålder för en hund, så det är inte konstigt att han började se dåligt och ibland råka kissa inomhus.

Men hans ägare hade inte alls förståelse för detta. De tog honom till veterinären för att avliva honom. Anledningen?

Han hade blivit ”för korkad”.

Veterinären som fick i uppgift att avliva Figgy började med att undersöka honom och konstaterade att han vad blind. Förutom det var han helt frisk, trots sin höga ålder.

Muttville Senior Dog Rescue

Ägarna förklarade att Figgy hade blivit korkad, och att det var en av anledningarna till att de ville ta bort honom. Men personalen på kliniken vägrade göra detta.

De fastande direkt för den kärleksfulla lilla vovven. De hade helt enkelt inte hjärta att avliva en frisk och snäll hund. De bestämde sig för att överta honom från ägarna och kontaktade Muttville Senior Dog Rescue, en organisation som tar hand om gamla hundar som ingen vill ha.

Muttville Senior Dog Rescue

Så fick Figgy flytta till San Francisco för att börja sitt nya liv – långt ifrån de tidigare ägarna som han älskat i 18 långa år, men som inte längre ville ha honom.

Som tur var fanns det andra människor som var beredda att ge Figgy all kärlek de hade.

Sherri Franklin från Muttville Senior Dog Rescue insåg snabbt att Figgy inte skulle trivas på hundhemmet, han behövde lugn och ro sin sista tid. Så hon tog hem honom till sin familj.

Muttville Senior Dog Rescue

Figgy stortrivdes i sitt fosterhem. Det första han gjorde var att krypa upp i sin nya mattes famn och mysa.

Muttville Senior Dog Rescue

Det dröjde inte länge innan en djurvän fick höra tals om Figgy och erbjöd sig att adoptera honom permanent. Eileen har adopterat många äldre hundar från Muttville Senior Dog Rescue och hon föll för Figgy direkt.

Sagt och gjort. Figgy fick nyligen flytta hem till Eileen och gick från att vara oälskad till att bli familjens mittpunkt. Dessutom har han fått en ny hundkompis, Miss Abbie, som också är adopterad från Muttville.

Muttville Senior Dog Rescue

Jag hoppas att Figgy får en riktigt bra sista tid i livet. Han må vara gammal, men han är inte mindre värd för det. Och han förtjänar minst lika mycket kärlek som en yngre hund!

Dela gärna den här artikeln om du håller med!