Vanvårdad stackare kommer till djurhemmet – vad som gömmer sig under pälsen får tårarna att rinna

Alla har rätt till ett lyckligt liv. Det gäller inte bara oss människor – utan även våra djurvänner.

I den här historien får vi höra om fantastiska människor, äkta djurvänner, som verkligen vill se till att hunden Holland får sin rätt till ett normalt, lyckligt liv.

Förvandlingen som hunden Holland gått igenom är helt fantastisk. Om du inte tycker det – läs och titta igen.

Holland är en blandras mellan malteser och pudel. Det är en blandning mellan två fantastiskt fina hundraser – och mixen kan man inte annat än älska. Men just den här hunden såg inte riktigt ut som man kunde förvänta sig innan omvandlingen…

När Holland kom in till djurhemmet på Trio Animal Fundation i Chicago såg hon förskräcklig ut. Ingen hade tagit hand om henne på en väldigt lång tid – det kunde man tydligt uttyda bara genom att titta på henne.

Källa: Facebook/Trio Animal Foundation

Vanvårdad och otroligt tjock päls

Hennes päls var fruktansvärt tjock och hade blivit alldeles tung av all smuts som fastnat i den. Över hennes ögon hängde långa hårstrån, hon kunde knappt se något – och gned sitt ansikte mot allt hon kunde komma åt för att klia sig själv.

Som man kan förstå var Hollands hud väldigt irriterad efter månader av vanvård.

Källa: Facebook/Trio Animal Foundation

På Trio Animal Fundation fanns bara en sak att göra – klippa bort allt hår. Men det var lättare sagt än gjort, pälsen var så tjock att inte ens en sax kunde rå sig på den.

– I över två timmar försökte vi att klippa eller raka bort den tjocka pälsen som satt på hennes kropp, skrev en av de arbetande på djurhemmet.

Källa: Facebook/Trio Animal Foundation

Efter det långdragna försöket att få bort Hollands päls var hon helt utmattad. Hon orkade inte fortsätta, och djurhemmet var tvungna att ta till andra åtgärder – så de bedövade henne.

Medan hon var bedövad kunde en veterinär ta tag i pälsen, och med en skalpell (!), lyckades de till slut få bort allt. Hon hade äntligen blivit frisläppt från det päls-fängelse hon levt i så länge.

Något förvånande, men till allas glädje, kunde inte veterinären hitta några andra sjukdomar eller fel hos Holland. Och under all den där pälsen, gömde sig en underbart vacker och glad jycke!

Källa: Facebook/Trio Animal Foundation

Hade psykiska besvär

Men efter hundens magiska förändring fanns det andra tydliga spår från hennes förflutna. Hon hade nämligen svårt att lita på både människor och hundar – och höll sig för sig själv för det mesta. På djurhemmet försökte man få henne att interagera med terapihunden Miller – något som inte gick så bra till en början. Holland var väldigt nervös, men efter ett tag släppte det och hundarna började leka med varandra.

Källa: Facebook/Trio Animal Foundation

– Vi var tvungna att fokusera på hennes sociala och emotionella stabilitet efter att vi hade löst alla fysiska bitar, sa en person på djurhemmet.

Och nu har glädjebeskedet kommit: Holland har blivit adopterad av en familj!

Källa: Facebook/Trio Animal Foundation
Tack vare djurvännerna på Trio Animal Fundation fick Holland ett lyckligt liv. Den fyrbenta busiga varelsen har nu en ljus framtid med en fantastisk familj som tar hand om henne. DELA för att hylla personerna bakom Hollands livsomvändande förvandling!