Vanvårdad hund satt fastkedjad i kylan i 4 år – då kom djurhjälten till undsättning

Det är för mig helt ofattbart, men uppenbarligen finns det fortfarande människor som inte begripigt vilket ansvar man har som djurägare.

För de allra flesta av oss är alla djur – oavsett om det är en katt, en hamster eller en kossa – lika värdefulla och förtjänar att behandlas med kärlek.

Men så länge det finns hundägare som missbrukar förtroendet kommer jag inte sitta still. Eller vara tyst.

Historien om Dielsel är en berättelse som på många sätt gör mig upprörd, men jag vill ändå dela den vidare mer er.

Dels för Diesels historia inte ska få glömmas bort, dels för att uppmärksamma alla goda krafter som finns där ute och alltid står på djurens sida.

Satt fastkedjad

Det här är Diesel.

Han är en hund som levt ett tufft liv och på många sätt gått igenom saker som ingen förtjänar, varken djur eller människa.

I fyra långa år satt han fastkedjad utomhus, hos sin ägare i Yukon, Kanada. Yukon gränsar till den amerikanska delstaten Alaska och det är inte ovanligt att temperaturen sjunker till 40 minusgrader.

Räddades till slut

Diesel fick aldrig någon värme eller kärlek, istället blev han ofta misshandlad och attackerad av andra djur.

Som ni kan se på bilderna är han märkt av sina skador, bland annat hade Diesel torkat blod och is i pälsen när han räddades.

Det var djurrättsorganisationen Animal Advocates som fick tips om Diesel och att något inte stod rätt till.

En räddningsoperation inleddes och några dagar senare lyckades Animal Advocates omhänderta Diesel, som flögs bort från Yukon och till en veterinär.

En riktig ”nallebjörn”.

Snart fick Diesel den vård han i så stort behov av. Veterinärerna kastrerade Diesel och opererade även bort en tumör som hunden hade.

Efter att ha tillbringat en tid i fosterhem för att återhämta sig, kom räddningsarbetarna på besök.

Diesels nya ägare berättade att de fått ta hand om en otroligt vänlig hund, en riktig ”nallebjörn”.

Från att ha varit blyg och reserverad gentemot andra människor och hundar umgås nu Diesel med alla som kommer nära. Han var visat att han är en söt, underbar och kärleksfull hund.

Äntligen ett tryggt hem

Jag skulle ägna många rader åt att beskriva vad jag känner för Diesels tidigare ägare… Men jag väljer ändå att fokusera på det positiva i denna historia.

Och det är att denna stora vovve äntligen fick ett tryggt hem, som alla hundar förtjänar.

Gilla och dela gärna för att sprida Diesels historia, så att fler får chansen att hylla alla de djurhjältar där ute som bryr sig!