FOTO: Youtube

Valpen ska avlivas för att han ”är för tråkig” – då upptäcks den chockerande detaljen på kroppen

Det låter helt förfärligt att avliva en liten hund för att den inte vill leka eller bara är ”tråkig”. Men det var tyvärr det öde som lilla Simba ställdes inför.

Hans ägare hade helt enkelt bestämt att Simba skulle avlivas för att han inte ville leka, uppger sajten LittleThings.

Nej, Simba ville inte leka. Men det var inte för att han var ”tråkig”. Veterinärerna upptäckte nämligen någonting i hans kropp precis innan det skulle ske.

Bildkälla: Youtube

Simbas ägare förstod att det var något fel på honom – han var för tråkig och ointressant. Den lilla hunden var inte som alla andra. Han ville aldrig leka, utan satt bara där för sig själv. Ser man på bilden kan man dock tydligt se att Simba är sjuk. Det är alldeles uppenbart.

Bildkälla: Youtube

Ägaren tog med valpen till en veterinärklinik för att avliva honom. Då upptäckte veterinärerna att Simba hade en stor fästing på som satt fastbiten i pälsen. Simba hade drabbats av sjukdomen ehrlichios, eller fästingfeber som det också kallas. Det var därför han hade feber, andningssvårigheter, njurproblem och en mängd andra åkommor i kroppen. En mycket farlig sjukdom med andra ord.

Var för ”tråkig” – skulle avlivas

Anledningen till att Simba inte ville leka var alltså för att han var sjuk – inte för att han var för ”tråkig”. Veterinärerna gav hunden 50 procents chans att överleva. Men efter intensiv behandling och rätt medicinering blev Simba bättre och bättre.

Bildkälla: Youtube

Simbas har nu adopterats av ett vänligt och djurälskande par. Äntligen har han fått komma till ett hem som ger honom den kärlek och omtanke han saknat.

Bildkälla: Youtube

Det är bara att titta på bilderna, helt fantastiskt! Simba har till och fått en lekkamrat!

Först blev jag otroligt nedstämd av att läsa hur Simba negligerades av sin ägare. Även om han nu skulle vara ”tråkig” är det givetvis inte ett skäl att avliva honom. 

Det vi kan lära sig av den här historien är att ALLTID kolla upp om din hund agerar konstigt. Om den inte vill leka eller äta som den ska, kan det bero på att den blivit sjuk. Det här är så en självklarhet för de flesta, men det tåls att upprepas. Väntar man för länge kan det vara för sent. Dela gärna artikeln för att påminna alla om det!