Valpen gör allt i sin makt för att skydda sin syster – då förstår djurhemmet varför

Alla hundar som kommer till den här världen förtjänar kärlek och omtanke.  Oavsett hur de ser ut eller agerar så har de ett hjärta av guld. Inte bara mot människor, utan även mot varandra.

De två valparna Denver och Star, som också var syskon, såg likadana ut. Men det var en stor sak som skiljde dem åt. 

Denver är inte bara Stars bror. Han hjälper henne även med allt då hon är döv och nästintill helt blind.

Bildkälla: Youtube/Helen Woodward Animal Center

Denver och Star är bara två av åtta syskon i en stor kul som föddes i tuffa förhållanden och bodde på ett överfullt djurhem i USA. Och på grund av platsbristen var de tvungna att separeras.

Denver och systern Star skulle däremot alltid få bo tillsammans. De hade format ett stark band dem emellan. Det kanske av många anledningar. Men framför allt handlade det om en sak.

Star var döv och nästintill blind

Star föddes nämligen döv och nästintill helt blind – och Denver tog sig an uppdraget att hjälpa sin syster.

På djurhemmet i San Diego fick de bo tillsammans och Denver gjorde allt för att sin syster skulle få ha ett så normalt liv som möjligt.

Bildkälla: Youtube/Helen Woodward Animal Center

Han såg till att hon kom till rätt säng, gick med henne till måltiderna och sprang ut tillsammans när det var dags för bus.

Blev sin systers guidehund

Personalen på djurhemmet visste att de inte kunde separeras. Deras band var så starkt, och dessutom hade Denver ett viktigt ansvar som han tog som den guidehund han nu var.

De sattes upp för adoption – men bara på ett villkor. De skulle adopteras tillsammans. 

– Vi vill att de ska få ett hem där ägarna får tid till att lära sig hur man har en hund som är blind och hur de fungerar tillsammans, berättar en i personalen på Helen Woodward Animal Center.

Adopterades tillsammans

Det var i februari som djurhemmet offentliggjorde att Denver och Star var aktuella för adoption.

Bildkälla: Youtube/Helen Woodward Animal Center

Och det dröjde inte länge innan allting var klart. Denver och Star adopterades av ett par och fick nu äntligen fler än bara varandra att älska och älskas av.

Denver och Star verkar vara två helt underbara små hundar.

Samtidigt vill vi även skicka våra tack till framför allt Denver – som tagit ansvaret att se till att hans syster Star får ett fint liv trots att hon knappt kan se eller höra.

Hunder är verkligen helt fantastiska djur. Dela om du håller med!