FOTO: Julie Carner/Facebook

Valpen dumpades av sin familj – för att de fick en bebis

Att ha hund innebär ett stort ansvar. De behöver motion, mat och framför allt kärlek. Tyvärr finns det många ägare som inte ger sina hundar den respekt så väl behöver. Vi läser ibland om familjer som ger upp sina hundar och dumpar dem för att de inte har tid eller lust.

Den stackars pitbullvalpen Smiley lämnades vind för våg av sin familj – för att de fick en bebis, skriver The Dodo.

 

Facebook/Julie Carner

För några veckor sedan scrollade Olena Kagui igenom sin Facebook och såg ett inlägg hon inte kunde släppa. Det handlade om pitbullvalpen Smiley, som var på väg att avlivas om ingen adopterade honom.

Facebook/ Julie Carner

Hon hade sett liknande inlägg med dumpade hundar förut och vanligtvis bara scrollat förbi dem lite snabbt. Men det var något med Smiley och framför allt hans sorgsna ögon som gjorde att hon bara inte kunde låta det passera.

Smiley dumpades av sin familj

Smiley beskrevs som snäll och utåtriktad hund som älskade att leka. Men anledningen till att han hamnat på adoptionscentret var minst sagt upprörande. Hans familj hade nämligen fått en bebis som gjorde att de inte hade tid för honom. Därför var han på väg att avlivas om ingen adopterade honom.

Facebook/Julie Carner

Olena började gråta av tanken på att Smiley skulle avlivas för en sådan sak. Trots att det skulle krävas vissa uppoffringar så skulle hon göra allt i sin makt för att ta hand om den stackars valpen.

Några dagar senare hade det praktiska löst sig och Smiley var redo att adopteras av Olena. Men det var tydligt att han var plågad av det faktum att han dumpats av sin familj.
– Han visade ingen ögonkontakt och reagerade inte på något annat än sitt namn, säger Olena till The Dodo.

Facebook/Julie Carner

Otrolig förvandling

Olena berättar att Smileys första tid i sitt nya hem var tuff. Han saknade sin tidigare familj och var inte alls glad. Smiley var frustrerad och började dra allt hårdare när de var ute på promenad. Han visade ingen som helst intresse för att leka med andra hundar.

Olena Kagui

Men ju längre tiden led desto bättre blev situationen. Smiley blev allt mer lugnare och såg sig som en del av sin nya familj.

Olena Kagui

Nu kan inte Olena föreställa sig ett liv utan Smiley.
– Smiley känns redan som en del av vår familj, säger hon till The Dodo.

Olena Kagui

Och fortsätter:
– Vårt hem skulle redan kännas tomt om inte han är här.

Olena Kagui

Lika hemskt som det är att läsa om hur Smiley dumpades och var på väg att avlivas – lika fantastiskt är det att se vilka underbara djurvänner det finns därute. En stor eloge till Olena och hennes man som tog hand om den stackars valpen. Nu har han äntligen kommit till en familj som tar hand om honom. 

Dela gärna artikeln om du också blev glad av att Smiley räddades!

Olena Kagui