Två valpar vägrar lämna varandra och platsen där de övergavs
Valpar vägrar dela på sig

Valparna vägrar lämna varandra på gatan – då träder kvinna fram och ger båda ett helt nytt liv

Valparna vägrade lämna varandras sida på platsen där de övergavs av sin familj. Då trädde en kvinna fram och gav de båda ett helt nytt liv.

Hundälskaren Suzette Hall har blivit känd i hemstaten Kalifornien för att hon och hennes organisation Logan’s Legacy räddar vovvar som hamnat i nöd.

När hon fick ett samtal på mobiltelefonen sent i november trodde hon att det handlade om ytterligare en hund som behövde hjälp – men denna gång var det annorlunda.

Det var några boende i området Orange County som var oroliga för två fyrbenta vänner som verkade ha blivit lämnade av sina ägare. De vägrade lämna just den platsen de sist såg sin familj, och de vägrade lämna varandras sida.

– De skulle bokstavligen följa varandra upp på gatan och sedan tillbaka till sin plats. De lämnade aldrig varandras sida, aldrig någonsin, säger Suzette Hall till The Dodo.

Vägrade mänsklig hjälp

Människorna i området försökte locka iväg det som visade sig vara två unga valpar. De erbjöd till och med hundarna att få värme och skydd hemma i deras hus, men det fungerade inte. I stället fick de komma med filtar, mat och vatten för att se till att valparna hade det bra.

Samtidigt hörde de av sig till alla djurhjälpsorganisationer de kunde komma på, däribland Logan’s Legacy.

Suzette fick beskrivet för sig hur valparnas situation var och hon insåg att det skulle bli svårt att få iväg båda hundarna därifrån. Då fick hon ta hjälp av sin vän Chloe som också är djurräddare.

”Smala, rädda och söta”

De försökte locka valparna, som senare fick namnen Pongo och Lily, med godsaker. Pongo (den vita hunden) gick in i buren relativt snabbt, men Lily avvaktade. I stället stannade hon kvar på utsidan och satt vid sin tillfångatagne väns sida

– Det var så gulligt att se hur sammanhållna dessa två var. De var smala, rädda och söta samtidigt, säger Suzette Hall.

När båda hundarna till slut var omhändertagna kördes de till ett jourhem där de vårdades, badades och klipptes. Nu är de båda lyckligare än någonsin. Suzette och hennes team försöker få någon att adoptera Pongo och Lily – för de måste bo tillsammans.

Oj, vilken historia. Tur att det gick vägen till slut.

Pongo och Lily älskar varandra – givetvis ska de få bo ihop framöver.