Kvinna hittar övergiven valp i parken – tittar närmare och förstår varför ägaren dumpat den

Petey var bara en månad gammal när han och hans ena syskon dumpades i en park i Kalifornien, USA. Han kämpade för sitt liv där i parken – han var kall, ensam och rädd.

Som tur var gick en mamma och hennes son förbi och såg de två som valparna som låg där. Hon förstod att det var bråttom, och tog genast med dem till Sacramento SPCA, som arbetar med att hjälpa hemlösa djur.

Båda valparna var illa däran. Tyvärr gick Peteys syskon bort strax efter att de hade räddats. Men Petey var stark och kämpade sig kvar i livet.

Veterinärerna matade honom med näringsrik mat och vätska. De upptäckte att han hade flera skador på kroppen och mask i magen.

Men det var något mer fel på honom, förutom de synliga skadorna på kroppen. Han rörde sig konstigt.

”Han kunde inte stå eller gå utan att ramla. Först visste vi inte om det berodde på misskötsel, sjukdom eller en medfödd defekt.” berättar Sarah Varanini för The Dodo.

Facebook

Men ju längre tiden gick och ju bättre Petey mådde, desto tydligare blev det att det var ett medfött fel som inte skulle bli bättre. Det visade sig att Petey hade cerebellär hypoplasi, en neurologisk sjukdom som gjorde att han hade svårt att röra sig och vinglade mycket.

Går att leva bra liv

Det finns inget botemedel mot detta, men det går att lära sig leva med det och ändå få ett bra liv. Petey fick hjälp att lära sig ligga ner när han åt, vilket gjorde det mycket lättare.

Trots sina problem var Petey en jätteglad valp som älskade att leka och busa. Sjukdomen påverkade inte honom på något annat sätt, och han kommer ha ett lika långt och bra liv som vilken hund som helst.

Facebook

Men det skulle visa sig vara lite svårare att hitta ett hem åt honom. Det kan vara nog så svårt att adoptera bort en hemlös hund, och cerebellär hypoplasi gjorde det inte lättare.

Den 31 mars kom äntligen dagen. Sacramento SPCA hittade den perfekta familjen till Petey.

Den här hunden kunde räddas tack vare djurvänner som inte gav upp. De gav Petey en chans trots hans handikapp, och nu bor han med en familj som älskar honom precis som han är.

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FSacSPCA%2Fvideos%2F1370422822977500%2F&show_text=0&width=560″ /]

Alla hundar förtjänar ett kärleksfullt hem! Dela gärna den här fina historien vidare om du håller med.

Lycka till lilla Petey!