USA:s nya ”Första hund” adopterades från djurhemmet av Joe Biden – här är underbara historien

USA:s nya ”Första hund” adopterades från djurhemmet av Joe Biden – här är underbara historien

I veckan var det dags presidentinstallationen, en händelse där president Joe Biden och vicepresident Kamala Harris svors in och intog sina platser i Vita huset.

Det var ett betydelsefullt tillfälle för den nya presidenten … men för djurälskare har även en del av uppmärksamheten gått till två andra Bidens: presidentens schäferhundar Major och Champ.

De kommer att vara den nya administrationens ”första hundar”. Det är spännande inte bara för att de kommer att ta tillbaka de långvariga traditionerna hos amerikanska presidenter som ägt hundar (Donald Trump hade inte husdjur under sina fyra år). Men också för att Major kommer att bli den första hunden från ett djurhem att flytta in i Vita huset.

President Biden och hans fru doktor Jill Biden adopterade major från Delaware Humane Association 2018, efter att ha lärt känna hunden genom fosterhem.

The official adoption picture!

Posted by Humane Animal Partners on Saturday, November 17, 2018

Alla djurhemshundar drömmer om att hitta sitt riktiga hem, men få kunde nog någonsin föreställa sig att de skulle hamna i Vita huset. Och i veckan, när Joe Biden förberedde sig för att svära presidenteden, tog Majors tidigare djurhem tillfället i akt att påminna världen om hur långt denna hund har kommit.

Delaware Humane Association delade i sociala medier en bedårande ”före och efter”-bild, som visade Major när han bara var en liten valp som bodde hos dem.

”Började på djurskyddet, nu är vi här!” skrev de på Facebook. ”Grattis till ”First Dog” och DHA-alumnen Major Biden!”

Started at the shelter, now we here! Congrats to First Dog and DHA alumnus Major Biden! 🇺🇸🎉

Posted by Humane Animal Partners on Wednesday, January 20, 2021

Det fina fotot har blivit viralt med över 4 500 delningar på Facebook på bara en dag.

Bidens hundar har blivit kändisar de senaste veckorna: Major fick sin egen virtuella ”presidentinstallation”. För att hedra honom som den första djurhemshunden i Vita huset, hjälpte evenemanget till att samla in 200 000 dollar till Delaware Humane Society. Detta hjälper djurhemmet att fortsätta adoptera hundar och ge lättnad för husdjursägare som har det tufft under pandemin.

Och för att inte övervägas av den verkliga presidentinstallationen, som gästades av artisterna Lady Gaga och Jennifer Lopez, kunde den virtuella insamlingen till hundhemmet presentera musikstjärnan Josh Groban.

”Snälla rädda våra djur,” sa Groban.

”Det finns så många djur där ute i desperat behov av ett hem och du kommer inte ångra för ett ögonblick att du tog in husdjuret i ditt liv och ditt hem”, sade artisten.

Happy #indoguration eve. Now let’s give a round of apaws to the first-ever shelter pup to become First Dog! To celebrate…

Posted by Humane Animal Partners on Saturday, January 16, 2021

Major och Champ kan också snart få sällskap i Vita huset: Bidens överväger enligt uppgift att adoptera en kattunge från djurhem!

Men ändå är det tydligt att hundarna är de stora stjärnorna i den här nya administrationen: de har till och med redan fått ett bokavtal(!), skriver People. De ska nämligen vara med i en kommande barnbok som fått samma titel som deras namn: ”Champ och Major”.

Grattis till Major med att gå från djurskyddet till Vita huset! Njut av att vara den ”första hunden” tillsammans med din kompis Champ!

Dela gärna den här bedårande historien!