Uppgiven ägare vill avliva familjens överviktiga hund – då tar veterinären ett avgörande beslut
Hunden Kai

Uppgiven ägare vill avliva familjens överviktiga hund – då tar veterinären ett avgörande beslut

Hjärtlös ägare ber veterinären att avliva familjens överviktiga hund. Då tar veterinären ett beslut som förändrar vovvens liv för alltid.

När vi älskar någon tenderar vi att visa det med att bjuda på godsaker. En kärleksgest som funnits i urminnes tider. Det är så klart beundransvärt i måttliga doser men när vi tenderar att göra det allt för ofta kan det leda till allvarliga konsekvenser. Inte minst när det handlar om våra djur.

Golden retrievern Kai hade blivit matad i mängder och blev av den anledningen extremt överviktig. När ägaren märkte att Kai vägde 45 kilo mer än vad en genomsnittlig golden retriever ska göra och hade svårt att röra sig ville han avliva hunden.

All those wrinkles!

Posted by This is Kai on Thursday, December 20, 2018

Den hjärtlösa ägaren tog Kai till en veterinär och bad denne att avliva den stackars hunden.

Veterinärens oväntade beslut

Men veterinären hade en annan plan. Han såg att Kai hade potential till ett långt och lyckligt liv, bara han hamnade i rätt händer.

Så i stället för att låta hunden somna in för gott kontaktades Misfits of Alberta Animal Rescue, och snart sattes Kai ihop med en ny ägare.

”Vår veterinär var till stor hjälp för Kai. Han rekommenderade en diet för viktminskning, och det är vad vi körde på. Han matades med den till han nådde den önskade vikten på 34 kilo. Han väger faktiskt 30 kilo nu och har behållit den vikten i över ett år. Frukt och grönsaker är det enda andra snacks han får. Kai genomgick hydroterapi och dagliga promenader för att gå ner i vikt. Precis som människor. Först gjorde vi korta promenader (bokstavligen 5-10 steg) tre gånger om dagen. När hans uthållighet förbättrades gick vi längre och mer sällan. Nu går vi 30-60 minuter varje dag. Ibland leker han med en boll, men han är inte mycket av en leksakskille. När han var tung älskade han vattnet. Jag tror att han bara var så varm och lederna så ömma, vattnet var lättare. Nu gillar han vatten”, säger nuvarande ägaren Pam enligt sidan Bored Panda.

Så här lever hunden Kai idag

På Facebooksidan ”This is Kai”, som sköts av hans matte, så kan man följa Kais otroliga resa.

Idag lever han ett aktivt och lyckligt liv tillsammans med sin nya ägare och trivs utomordentligt med sin nya ägare.

TBT I still love my “swimmers” pose, just feelin’ a lot more fit now!…#weightlosstransformation #rescuedog #rescuedogsofinstagram #yegdogs #100poundsdown #dogsofinstagram

Posted by This is Kai on Thursday, May 2, 2019