Djurhem i Tyskland förbjuder hundadoption före jul, anledningen bakom krossar mitt hjärta

En hund är för livet, inte bara till jul. Du kanske hört orden förr?

Tyvärr är det så att många människor kommer på idén att ge bort en hund i julklapp, något som varit en påfrestning för många djurhem.

Människor kommer dagarna före jul och adopterar en hund som de sedan ger bort i julklapp.

Visst, en hund är en jättefin present till någon som verkligen vill ha en. Men en hund är ingen passande julklapp att ge som överraskning.

Hundar är levande varelser som har behov och känslor precis som oss människor.

Hund och kvinna
Youtube

Nu har dussintals hundstall och djurhem i Tyskland gemensamt bestämt sig för att inte adoptera bort hundar dagarna före jul.

Det kommer fortfarande gå bra att titta på hundarna. Men djuren kommer inte att lämnas ut förrän i januari när de nya hussarna och mattarna fått lite betänketid.

Detta eftersom att man tydligt märkt att många impulsköper en hund i sista minuten och hundarna sedan lämnas tillbaka igen när semestern är slut.

Hund, gran, julklappar
Flickr / Steve Jurvetson

Hela familjen måste vara involverad

”Beslutet att behålla ett djur kan inte tas lätt på – hela familjen måste vara involverad i beslutsprocessen,” säger Claudia Hämmerling från Berlins djurrättsförening till BBC.

Men alla är inte helt överens om förbudet och menar att julen kan vara en bra period att introducera en ny familjemedlem eftersom att många är hemma mycket. Dock måste den som får hunden vara informerad och vilja ha en hund.

Hund
Youtube

Förra året fick Dog Trust, en brittisk välgörenhetsorganisation, över 5000 samtal från personer som inte längre ville ha sina hundar eftersom de inte levt upp till förväntningarna.

Eller för att den nya ägaren inte insett hur mycket ansvar som krävdes för att ta hand om en hund. Många av dessa hundar hade getts bort i present.

Ta en titt på Dog Trusts videon nedan så kanske fler tänker till innan de ger bort en hund i jul:

Dela gärna artikeln med dina vänner på Facebook så att det viktiga budskapet når fler!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/BP-qvoKapJ2LbJCnVjfw0hjYSomyXwa3jVpf1AM15yYAmEEsOAHNqcV9oJSTCbeq?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1080:1280″ /]