Två män springer för livet med hundvalpar i famnen – anledningen får folk att vilja titta bort

När Viktor Larkhill såg filmen på hundarna, som utsattes för misshandel av sin ägare, valde han att agera. Nu hyllas han stort för sitt galna ingripande.

Grannarna hörde hur valparna i grannens trädgård ropade på hjälp. Då valde flera att agera. Vissa grannar tog fram sina mobilkameror och spelade in ljudet från den misshandel de små valparna utsattes för och rapporterade sedan händelsen. Vilket även PawmyGosh skrivit om.

I grannarnas dokumenterade videoklipp hör man hur ägaren går till attack mot hundvalparna och hur de små liven panikslaget bönar om nåd.

”Jag kommer att krossa era huvuden!”, hör man ägaren skrika i videon innan han närmar sig vovvarna.

Tog saken i egna händer

Viktor Larkhill arbetar med att rädda utsatta djur. När han, tillsammans med sin vän, fick se videoklippen valde de att knacka på hemma hos hundägaren. De bad honom om att få omhänderta de utsatta stackarna. Men när deras begäran inte fick något gensvar valde duon att inte ge upp.

Istället tog de saken i egna händer.

För att få stopp på hundarnas lidande bröt Viktor och kompisen sig in, i ägarens trädgård, lyfte upp hundarna och sprang iväg.

– De var utsatta för övergrepp och höll på att dö, säger Viktor i ett Youtube-klipp.

Agerandet i att bryta sig in kan verka dramatiskt men Viktor och hans vän tänkte inte på konsekvenserna. Det enda som var viktigt för dem var att hundarna aldrig skulle behöva utsättas för övergrepp igen.

Fick nya ägare

Väl i frihet döpte de valparna till Johnny och Carla. De placerades direkt i ett fosterhem, innan de via ett räddningscenter skulle hitta sina framtida, kärleksfulla, hem.

I fosterhemmet fick de kärlek av en vän till Viktor och på räddningscentret fick de båda hundarna njuta av att leka med andra hundar och lära sig att simma.

Hade det inte varit för Viktors och hans väns modiga agerande så vågar man knappt tänka på hur de små liven hade mått idag.

I klippet nedan kan ni se hela händelsen. Där får ni även se när Johnny möter sin nya familj. Så vackert!

Vilken hjälte! Så fint att se att hundarna mår bra! Dela gärna det här på Facebook om du också älskar hundar!