FOTO: Youtube

Tre månaders valp dumpas på soptipp för att han är ”för tråkig” – anledningen får mitt hjärta att brista

Jag blir alltid lika upprörd när jag läser om hundar som far illa och det här fallet är tyvärr inget undantag. Den lilla valpen Yoda, bara tre månader gammal, nobbades av sin ägare för att han var för ”tråkig”. De dumpade honom på en soptipp och köpte en ny hund.

Yoda levde under fruktansvärda förhållanden och fick gräva bland soporna för att få tag i mat – samtidigt som nya hunden värmde sig i ägarens hus.

FOTO: Youtube

Det finns uppenbarligen människor som absolut inte ska ha hund, eller djur överhuvudtaget. Vissa verkar tycka att man kan behandla dem som vilken leksak som helst – något man bara kan göra sig av med om man inte vill ha dem längre.

Yoda var bara tre månader gammal när han dumpades av sin ägare och slängdes ut på en soptipp, uppger djurrättsorganisationen Sidwalk Specials. Anledningen är otroligt upprörande. De ville inte ha honom längre, då han var för ”tråkig”. I stället för att ta hand om honom köpte de en ny hund – och lät Yoda leva på en soptipp.

FOTO: Youtube

Det är inte bara förkastligt på ett moraliskt plan – utan också direkt livsfarligt. En så ung valp som Yoda kan omöjligen klara sig själv i en sådan miljö. Det blev också tydligt för honom då han inte fick i sig tillräckligt med mat och tvingades svälta varje dag.

[arve url=”https://youtu.be/CO1iLcWtZ3M” /]

Som tur var räddades Yoda av hjältarna på Sidwalk Specials som tog honom till ett adoptionshem för hundar. Glädjande nog kan vi meddela att Yoda mår alldeles utmärkt i dag!

Från att ha levt bland sopor under hemska förhållanden – till det här. Det är fantastiskt! Jag blir så glad över att Yoda äntligen har fått kommit till en ägare som verkligen bryr sig om honom. Ingen hund förtjänar att behandlas på det här viset. 

Dela för artikeln för att önska Yoda en lycklig framtid i sitt nya hem!