Man lämnar 3 hundar i kokhet bil: Då ser byggjobbaren livsfaran och agerar blixtsnabbt

Det har tyvärr redan rapporterats om flera gånger under den rekordvarma sommaren. Runt om i Europa lämnar hundägare sina djur i kokheta bilar medan de själva springer ärenden på stan eller går och badar.

Trots uppmaningar från myndigheter, sakkunniga – och inte minst från alla djurälskare – om att detta självklart är förknippat med livsfara för hundarna händer det gång på gång.

Senaste händelsen rapporteras från Bristol, England, där tre hundar hade lämnats vind för våg i bagageutrymmet på en kokhet Nissan. Detta skriver Unilad.

I videon nedan ser man hur en byggjobbare och hennes kollegor samlas runt bilen i förhoppning om att ägarna snart ska återvända.

Hund
Unilad

Med fasa bevittnade samlingen hur hundarna flämtade panikartat inne i bilen, som hade lämnats med alla fönster stängda.

Temperaturen utomhus stod den här dagen på 27 grader celsius och en av byggjobbarna ringde både polis och djurrättsorganisationer.

hund
Unilad

Till slut vågar inte en byggjobbare som slutit till skaran vänta längre utan är så pass orolig för djurens liv att bara en sak återstår att göra.

Han tar en hammare och slår sönder ena rutan. Samtidigt kommer en kvinna med en vattenskål och alla dörrar öppnas så att hundarna kan få luft och svalka.

Historien slutar tack vare detta lyckligt. Hundarna repade sig tack vare gruppens agerande och efter att samlingen försett dem med vatten och skugga.

Hund
Unilad

Vi måste fortsätta sprida det här budskapet så att människor som utsätter sina djur för livsfara inser vad de håller på med.

Jag vill också hylla hantverkaren i videon som vågar ta till extrema medel för att rädda livet på hundarna. Utan hans insats vågar man inte föreställas sig vad som hade hänt.

När ägaren återvände möttes han av arga människor som följt med under hela händelseförloppet. Enligt uppgift ska en bekant till ägaren försvarat deras beteende med att hundarna lämnades med en så kallad kylfilt.

Här kan du se en video på räddningsaktionen:

[arve url=”//content.jwplatform.com/players/rkhQ3p7i-MmWOyG4Z.html” /]

Dela för att hylla alla djurhjältar som tillsammans räddade livet på hundarna i bilen!