FOTO: Instagram

Tragiska upptäckten: Hund dumpas i dike – när jag inser vad familjen gjort blir jag vansinnig

.

Hunden är människans bästa vän. De ställer alltid upp för en, oavsett vad. Men tyvärr finns det människor som uppenbarligen inte respekterar hundar och behandlar dem som om de vore någon slags leksak. 

https://www.instagram.com/p/BkL3xH8BhzE/

Den åttaåriga hunden Larry övergavs av sin familj när de flyttade hemifrån. Han hade ingenstans att ta vägen och han kände heller ingen i området. Larry kröp då ner vid ett buskage på parkeringen mitt emot sitt tidigare hem.

Där låg han, dag efter dag – i månader, samtidigt som familjen hade gett sig av någon helt annanstans. Han kunde klara sig tack vare människor som passerade och gav honom lite mat då och då.

https://www.instagram.com/p/BkOHrRwBTKx/

En kvinna som körde budbil hade noterat Larry och undrat varför han låg där helt ensam varje dag. Till slut gick det upp för henne att den stackars hunden inte hade någon familj att gå till längre.

Så hon satte upp en efterlysning på sociala medier och fick då kontakt med Sasha Abelson, ordförande för djurrättsorganisationen Love Leo Rescue.

”Så fort vi såg vad som hade hänt bestämde vi oss för att ta hand om allting”, säger Sasha till The Dodo.

https://www.instagram.com/p/BkRPXuehtAk/

Volontärerna upptäckte då att hundens mage var alldeles uppsvälld, trots att han inte hade haft regelbunden tillgång till varken mat eller vatten. Larry hade även stora sår i pälsen och kunde inte gå ordentligt. Han var rädd och i väldigt dåligt skick.

Veterinärerna kunde konstatera att han lider av Cushings sjukdom, som orsakar onormalt höga nivåer av stresshormonet kortisol.

Larry såg väldigt ledsen ut men han höll ändå skenet uppe och viftade på svansen, glad över att äntligen blivit omhändertagen av riktiga djurvänner.

https://www.instagram.com/p/Bkd7SLCFe4y/

Den åttaåriga labradoren fick åka in och ut hos veterinären under den kommande månaden.

”Då var han lite ledsen och deprimerad. Han ville inte träffa andra hundar”, säger Sasha.

Men ju längre tiden gick desto bättre blev Larry och den stora magen började så sakteliga krympa. Men han hade fortfarande flera psykiska bekymmer efter allt som hade hänt.

”Han vill inte vara ensam, vilket vi mycket väl kan förstå då han övergavs”, säger hon till The Dodo.

Nu letar djurhemmet efter den perfekta ägaren till Larry, någon som kan ge honom den kärlek han aldrig tidigare fått. Vi håller tummarna för att Larry kommer till ett hem där han kan känna sig älskad!

https://www.instagram.com/p/BnR7enGFVRM/

Det är för mig fullständigt ofattbart hur man bara kan dumpa en hund på det här viset. Men jag är så glad att djurhjältarna hittade Larry innan det var för sent! 

Dela gärna artikeln för att visa ditt stöd till Larry!