Taxen räddar livet på sin bäste vän

Hunden är människans bäste vän, sägs det.

Men de är också väldigt bra på att se efter varandra.

Det var precis vad taxen Razor gjorde när han räddade livet på kompisen Jazzy, en Sankt bernardshund.

Taxen Razor och Sankt bernardshunden Jazzy är bästa kompisar. Så när Jazzy en dag sprang iväg från hemmet blev Razor orolig. Han kände på sig att något var på tok. Därför försökte han fånga hussen Tim Chavez uppmärksamhet.

Innan Chavez var på väg till jobbet gav han Razor mat, som vanligt. Men det var något som inte riktigt stämde – Razor ville säga något.
– Jag skulle ge honom mat och då blev han helt tokig. Han försökte få min uppmärksamhet, sa Chavez till lokal-TV i Albuquerque.

Den lille taxen gav aldrig upp och fortsatte skälla. Sedan tog han det ett steg längre och sprang rakt ut till diket där kompisen Jazzy satt fast i vattnet. Som tur var såg en granne vad som pågick och följde efter taxen. Grannen kontaktade omedelbart de lokala myndigheterna och brandkåren kom till undsättning.

Taxen räddade livet på Sankt bernardshunden

Sankt bernhardshunden hade suttit fast i hela 18 timmar och var helt orörlig när brandkåren kom till platsen. Med hjälp av snören kunde de till slut dra upp henne från vattnet.

Bildkälla: Youtube

Brandchefen berättade för lokal TV att han aldrig upplevt något liknande i sin karriär.
– Det här har aldrig hänt tidigare. I det här jobbet ser vi mycket, men det är första gången vi har varit med i något liknande, sa han.

Utan Razors otroliga hjälp hade inte Jazzy levt i dag. Som tack för hjälpen fick den lille taxen en hedersutmärkelse av de lokala myndigheterna. Och ägaren Tim Chavez var mycket imponerad över sin hund.
– Det här betyder så mycket. Det är först när sånt här händer som man förstår hur fäst man är vid sitt husdjur.

Vilken fantastisk berättelse. Tryck på dela för att visa dina vänner hur smarta hundar är!