Svenska polisen välkomnar sitt nya tillskott – härliga orden om modiga hunden Findus: "En katt bland hermelinerna"
Polishunden Findus

Svenska polisen välkomnar sitt nya tillskott – härliga orden om modiga hunden Findus: ”En katt bland hermelinerna”

Polisen förstärker med en ny kollega.

Modiga hunden Findus är senaste tillskottet!

Polisen gör allt i sin makt för att hålla vårt samhälle tryggt och säkert. Och visst är det väl tur att de har bästa hjälpen vid sin sida!

Runt om i landet finns lite drygt 400 polishundar och lika många hundförare. De fyrbenta vännerna gör allt som oftast ett klockrent jobb, och hyllas som sig bör av sina människokollegor.

Genom åren har vi uppmärksammat en rad modiga polishundar som gjort allt från att hitta försvunna personer till att gripa bovar.

Några hjältar genom åren är polishunden Kess som hittade en försvunnen 3-åring och  hunden Ofir som gripit misstänkt brottlsling.

Men ibland möts vi också av dystra besked om polishundar som gått ur tiden precis som fyrbenta hjälten Yunior.

Därför behöver också nya talanger slussas in i poliskåren. Något som just har hänt i Helsingborg, där ett nytt tillskott nu är redo att patrullera på stadens gator.

Nu berättar Polisen i Helsingborg på Facebook att de har en ny polisaspirant i gänget.

”Hundgruppen i polisområde nordvästra Skåne välkomnar polisaspiranten Findus!Sedan någon vecka tillbaka är Findus en del av hundgruppen i PONV, Polisen nordvästra Skåne. En av våra hundförare hämtade under sommaren Findus från de djupa skogarna i Dalarna till de frodiga skåneland”, skriver polisen.

Findus är en 2 år gammal hanhund av rasen Malinois och har precis genomfört ett lämplighetstest och klarat det galant, så nu genomgår han en provperiod för att se om han har förutsättningarna för att bli en av kollegorna hos polisen.

”Han är en glad kille med en nästan outtömlig energi och vilja att jobba.Om han anses vara lämplig så fortsätter träningen efter att provperioden är över och när han är redo så kommer han att få avlägga en mängd olika prov för att godkännas som polishund. Dessa tester är något som våra hundar med förare behöver avlägga varje år för att få fortsätta att arbeta”, skriver polisen.

EN KATT BLAND HERMELINERNA Hundgruppen i polisområde nordvästra Skåne välkomnar polisaspiranten Findus!Sedan någon…

Posted by Polisen Helsingborg on Thursday, August 24, 2023