FOTO: Youtube

Svårt hjärnskadad pojke var sekunder från att dö – titta nu på den otroliga förvandlingen när han möter hunden

Hundar är verkligen fantastiska djur på alla sätt. De finns alltid där som ett stöd när det är som svårast.

För 8-årige Caleb Howard, från Huntsville, USA, förändrades livet i grunden för ett år sedan. Caleb var med om en mycket svår bilolycka som ledde till att mamman Janine och syskonen Esther och Matthew dog.

Caleb överlevde, men drabbades av en traumatisk hjärnskada. 8-åringen blev aldrig sig själv igen.

Men allt förändrades när han mötte golden retrievern Colonel.

Foto: Youtube

Den här otroliga historien visar bara hur otroligt smarta hundar är. De som hävdar motsatsen måste titta på videon i slutet av artikeln.

8-årige Caleb Howards liv kan delas upp i två delar: Före och efter olyckan som kostade mamman och hans två syskon livet. Caleb skadades så svårt i bilolyckan att miljoner av hans hjärnceller förstördes. Han kunde inte röra sig och vid ett tillfälle var läkarna osäkra på om han överhuvudtaget skulle överleva.

Det gjorde han, men hans liv blev aldrig som förut igen. Frågan var om han någonsin skulle känna glädje igen?

FOTO: Youtube

Även om han gjorde framsteg i rehabiliteringen var de så små att läkarna knappt märkte dem.

Men så en dag valde familjen att låta Caleb möta en terapihund. De är tränade att ge stöd åt människor genomgått traumatiska upplevelser. Dessa hundar arbetar med patienterna för att öka motivationen och återfå livsgnistan igen.

FOTO: Youtube

Familjen hade inga stora förväntningar på golden retrivern Colonel. Men när Caleb fick möta hunden hände visade han snart osannolika framsteg i rehabiliteringen. Hunden utförde mästerverk och helt plötsligt blev Caleb glad igen.

Men han blev inte bara glad utan visade även en ökad medvetenhet. Från att knappt ha kunnat röra sig började Caleb leka med hunden och kasta bollar. Han försökte krama hunden och framstegen blev bara större och större ju mer tid han spenderade med hunden.

FOTO: Youtube

I videoklippet nedan, som har nästan nio (!) miljoner visningar, kan man se på det fantastiska ögonblicket när den svårt skadade pojken möter terapihunden. Jag blev väldigt rörd när jag såg det. Det är helt otroligt. Nu håller vi alla tummar för att Caleb får leva ett långt och lyckligt liv!

DELA vidare detta för att visa dina vänner vilka fantastiska djur hundar är!