Slagna och dränkta i kemikalier – nu är djurens mardröm äntligen över

Historier som denna gör mig fruktansvärt arg och det är nästan att jag har svårt att skriva detta.

Hur man kan plåga oskyldiga djur på det här sättet är för mig helt oförståeligt.

Och jag tycker det är helt galet att det fortfarande finns djur som tvingas lever hela sina liv som försöksobjekt.

Då är det ändå rätt fantastiskt att höra att det finns en del riktiga hjältar därute – som verkligen gör allt de kan för att stoppa djurplågeri som detta.

Läs och se om den här berättelsen också rör dig till tårar.

libby rescued dog
© Youtube

Hunden Libby växte upp i ett laboratorium i North Carolina, där hon användes som försöksobjekt.

I laboratoriet var hennes enda namn det nummer som tatuerats in i höger öra: 534120.

rescued dog libby ear
© Youtube

Hund nummer 534120, eller Libby som hon kallas idag, var bara ett av alla de djur som plågades av personalen på laboratoriet.

animal testing
© Youtube

Förutom att man behandlade djuren oerhört illa så sprutade man även ner dem giftiga kemikalier – och det råder ingen tvekan om att de tvingades leva i en riktig mardröm.

Själv har jag svårt att hålla tårarna borta när jag ser det här, men hur otroligt det än låter så är faktiskt just de här djuren lyckligt lottade.

Djurrättsorganisationen Peta hade nämligen fått höra talas om det här laboratoriet. Och för att få reda på sanningen tog sig en av organisationens medlemmar in på företaget, genom att låtsas vilja jobba där. I själva verket var det bara för att få möjlighet att filma hur djuren egentligen behandlades.

Men det är knappt att man kan tro att videoklippet är på riktigt – det som fångades på film lämnar verkligen ingen orörd. Och när materialet sedan spreds blev folk såpass upprörda att laboratoriet fick lägga ner sin verksamhet.

Vilket innebar att alla de 250 djur som levt i denna mardröm – nu äntligen kunde släppas fria.

Det var så hunden Libby fick chans att hamna i ett nytt kärleksfullt hem, där hon inte bara fick sitt nya namn – utan även sällskap av sina två bästa vänner, vars sida hon knappt lämnar idag.

libby rescued dog
© Youtube

Som tur var slutade den här historien lyckligt, men det är svårt att inte bli illa berörd när man ser vad de här djuren fått utstå.

Fick jag bestämma skulle inget djur någonsin behöva utstå en sån grym behandling igen, de är levande varelser och förtjänar respekt och kärlek precis som oss människor. 

Varning: Den här videon innehåller en del grymma scener som kan vara obehagliga att se. Men man får också följa hunden Libby och höra mer om hur hon fick sitt lyckliga slut.

[arve url=”https://youtu.be/S6xI6ivcM9I” /]

Tycker du också att djurplågeri är helt vidrigt? Dela klippet så att det här hemska uppmärksammas och fler djur kan få komma till det kärleksfulla hem de förtjänar!