Sjuka hundvalpen har inga vänner – tills gårdens åsna väljer att adoptera henne

Vänskap kan komma i alla möjliga former.

Så var fallet för den 1-åriga herdehunden Kolima som föddes med en ryggradssjukdom. Inga hundar ville leka med henne då hon hade svårt att gå.

Men det skulle i sin tur leda till att hon hittade sin bästa vän för livet. Åsnan Paolo.

Kolima föddes med Wobblers syndrom, en ryggradssjukdom som gör att hon skakar när hon går och gör det svårt för henne att stå upp. Det har i sin tur gjort att hon inte kan leka eller springa runt som alla andra hundar, något som skulle få hennes liv att bli ensamt.

Trots att Kolima var en lika snäll och gullig hund som alla andra ville inte de andra hundarna leka med henne. Men även fast de andra hundarna inte ville leka med henne hade ett annat, något oväntat, djur på gården fått upp ögonen för henne.

Bildkälla: Youtube

Blev bästa vänner

Den 6-årige åsnan Paolo fattade tyckte för Kolima. Den funktionsnedsatta hunden fick i Paolo en riktig vän, som tog henne under sina vingar och spenderade mycket tid tillsammans.

– Den enda tiden på dagen som Kolima hittar energi till att stå upp och leka är när jag tar henne till Paolo, säger gårdens ägare Felice Caputo enligt The Dodo och fortsätter:

– Jag trodde jag adopterade en valp, men varje dag påminns jag att hon adopterades av min åsna.

Bildkälla: Youtube

Vänskap kommer verkligen i alla former – men i slutändan är det bara en sak det handlar om. Oavsett hur olika vi än är kan vänskap aldrig komma i vägen.

I videon nedan kan du själv se när Paolo och Kolima leker tillsammans, en sann vänskap mellan två fina djursjälar!

SaveSave

Kolima och Paolo är ett bevis på att vänskap kan komma i alla former. Tryck på dela-knappen om du håller med.