Sjuka hunden ska avlivas: Då gör veterinären det enda rätta

När den 4-månades valpen Squish lämnades på Cuyahoga County Animal Shelter i Ohio, USA, i april 2016 var hon så sjuk att hon inte ens kunde äta. Ändå var hon glad, viftade på svansen, och försökte pussa på alla i hennes närhet.

Veterinärerna trodde att det var en svår infektion efter ett hundbett som orsakat deformationen i hennes ansikte och gav henne antibiotika. Men ingenting hjälpte och Squish blev allt svagare på grund att hon inte fick i sig någon näring.

Den stackars hunden hade ingen ljus framtid och två månader senare sattes hade ett datum satts för avlivning.

Men de ville inte riktigt ge upp hoppet om valpen som trots mycket lidande visade så mycket kärlek. De tog med henne till en specialist där de röntgade Squish huvud för att de hur allvarliga skadorna var.

https://www.instagram.com/p/BOQ2FWyBp_O/

När de fick se bilderna fick alla en chock. Hon hade inte blivit biten, utan slaget upprepade gånger så hårt att hon illa inte längre kunde öppna munnen.

För att kunna hjälpa Squish behövdes flera dyra operationer, och man skulle ändå inte vara säker på att det skulle hjälpa.

Vem skulle vilja finansiera det? Och vem skulle vilja adoptera henne?

Under samma period blev den Danielle Boyd klar med sin praktik på Cuyahoga County Animal Shelter och ville ta med henne hem den sista natten innan hon skulle bli avlivad. Hon ville att hon skulle få sova den sista natten i ett riktigt hem och inte ensam i en bur.

View this post on Instagram

A post shared by Squish (@apupnamedsquish)

Squish tittade på Danielle med sina vänliga bruna ögon och Danielle blev kär. Hur kunde en hund som upplevt så mycket ont ändå vara så snäll och lita på människor?

Hon förtjänade att bli älskad, men avlivningen var inbokad redan nästa dag.

 

 

När Danielle vaknade på morgonen hade hon bestämt sig – Squish skulle inte avlivas. Hon skulle få stanna hon henne.

Men det var inte bara Danielle som blivit kär i Squish, utan även Eileen Heldmann, veterinären som undersökt henne. Hon ville också hjälpa till och opererade henne redan nästa dag.

Operationen gjorde att Squish kunde äta själv igen. Hon blev av med en tand, ett öga och en bit av käken, men när hon läkt efter operationen var Squish lyckligare än någonsin. Hon älskar att leka, hämta bollar och att mysa med Danielle såklart.

Senare visade det sig att Danielle förlorat sin hund bara dagar innan hon träffade Squish, det var alltså ödet som gjorde att de två möttes. Squish behövde Danielle, och Danielle behövde Squish.

Danielle Boyd
Facebook/Danielle Boyd

Vilken tur att allt slutade väl och att Squish äntligen fick det hem hon förtjänade.

Dela artikeln med dina vänner på Facebook om du också tror på ödet!