Sammie och Simons fina relation på djursjukhuset går rakt in i hjärtat

Man brukar säga att en bild säger mer än tusen ord. I detta fall, som ni strax ska få läsa mer om, är jag beredd att hålla med.

När två hundar räddades från mardrömsförhållanden i South Carolina uppstod ett möte som jag sent ska glömma. De båda hundarna visar så mycket vänlighet, empati och förståelse för varandra. Jag fick en tår i ögat av detta!

Den knappt fyra månader gamla valpen Sammie fick en brutal start i livet. Hans tidigare ägare sköt bland annat paintball-skott på honom och drog honom efter en bil. Lyckligtvis lyckades hjälporganisationen Rescue Dogs Rock NYC rädda Sammie från sitt monster till ägare och valpen kunde föras till en veterinärklinik, för omfattande operationer.

Rescue Dogs Rock NYC

Det var på veterinärkliniken som Sammie träffade Simon. Simon, en 1-årig bordercollie, var även han räddad från hemska förhållanden några veckor tidigare.

När Simon såg att Sammie var rädd inför sin operation, kom han fram till den lille valpen. Han lyfte sin tass, lade den på Sammie och tröstade sin skräckslagne kompis. Organisationen Rescue Dogs Rock NYC fångade det hjärtskärande ögonblicket på bild.

Rescue Dogs Rock NYC

Kanske var det smärtan de delade. Kanske var det en fingervisning om en livslång vänskap.

”Medkänslan och förståelsen mellan djur är helt otrolig, jag saknar ord”, säger Jackie O’Sullivan, en av grundarna till Rescue Dogs Rock NYC, till sajten The Dodo.

Rescue Dogs Rock NYC

Sammie var nära att förlora ett ben efter att ha blivit skjuten med ett gevär. Men han hade i alla fall fått en vän som inte skulle lämna hans sida i första taget.

Rescue Dogs Rock NYC

Medan Simon höll på att återfå sin styrka och snart var redo för att få ett nytt hem, så hade Sammie en lång bit kvar.

Men oroa dig inte, Sammie. Du är i precis rätt händer nu. Och rätt tassar!

Rescue Dogs Rock NYC

Här nedan kan du se en lite nyare bild på Sammie. Vilken underbar hund han är – och såren har börjat läka!

Rescue Dogs Rock NYC

Dela gärna om bilden på Sammie och Simon träffade dig rakt i hjärtat.