Familjen fryser till is när hunden tittar ner i husses kista: Sek senare gör de skakande upptäckten

Alla som har eller har haft en hund vet att våra fyrbenta vänner är extremt lojala djur. De vill alltid vara vid sin husses eller mattes sida, och jag är helt säker på att de kan känna av om man är ledsen eller sjuk. Det finns inte något bättre än en blöt nos som letar sig fram för att trösta, värma och bara visa att de bryr sig om dig.

Det finns historier om hundar som vägrat lämna sin ägares sida när de gått vilse och även om hundar som vägrat lämna sin husses eller mattes grav efter att de gått bort.

Blandrasen Sadie är en av dem.

Från att hon bara var åtta veckor gammal hade hon bott tillsammans med sin husse och matte. Men när husse plötsligt gick bort tretton år senare blev Sadie helt förkrossad.

Sadies matte Julia Beaulieu berättade att så fort ambulanspersonalen hade avslutat sitt arbete med att försöka rädda hennes man hade Sadie krupit fram och lagt sig bredvid honom.

Golden Retriver
Flickr / Rusty Clark

Julia var självklart förkrossad efter att så plötsligt ha förlorat sin man, men hon hade inte trott att Sadie skulle ta hans bortgång lika hårt.

Sadie stod dagarna i ända i fönstret och väntade på att husse skulle komma hem.

Sadie slutade till och med äta. Och på tio dagar hade hon gått ner nästan fem kilo. För att ge Sadie det avslut hon behövde beslöt Julia sig för att låta Sadie följa med till begravningsbyrån för att säga adjö.

Fick en chock när hon såg husse i kistan

Sadie gick fram till kistan med Julia och ställde sig på sina bakben för att kika ned.

Julia såg hur Sadie nästan fick en chock när hon såg sin husse. Men det dröjde inte länge innan hon slappande av igen. Resten av dagen höll hon sig nära Julia.

Och Julia förstod att Sadie hade förstått. Hon behövde inte oroa sig längre.

Ledsen hund
Flickr / Ivan Spasenovic

Jeremy May, begravningsentreprenören som hjälpt Julia förbereda begravningen, sa att det blir allt vanligare att människor tar med sina fyrbenta vänner vid avskeden.

Som tur var fångades Sadie på bild när hon tig farväl av sin älskade husse.

”Det här fotot berörde oss djupt på Elements begravningsbyrå, och vi och familjen vill dela det med dig. Fotot fångar ett väldigt speciellt ögonblick mellan en man, hans fru och deras bästa vän. Hon hade nyligen förlorat sin älskade make i en plötslig hjärtattack och ville se honom en sista gång för att säga adjö…

Efter döden visade hon (Sadie) tecken på depression, ville inte äta och väntade varje dag på att han skulle hem. Matte trodde att Sadie också kunde må bra av att få säga adjö och få ett avslut, hon hade rätt!”

Efter att ha kommit hem från begravningen gick Sadie in i huset och åt sitt första mål mat på tio dagar. Att få se honom var tydligen det avslut hon behövde.

Please share this very beautiful story.. This photo has touched us so deeply at Elements Cremation, Pre-planning &…

Posted by Elements Cremation, Pre-planning & Burial on Saturday, April 28, 2018

Trots att jag vet att djur också har känslor så hade jag nog aldrig kunnat tro att hundar behöver ett avslut precis som oss människor.

Trots att det är en tragisk historia är den ändå vacker på något sätt.

Dela berättelsen med dina vänner på Facebook om du också älskar hundar!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/TsE5oVneG9XZhv6uyXJGZzJ4r6bWt7Kx_CpKUHqahRnDWrgGNeow86l0IrrTeUI7?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]