Mannens hemska handling fångas på film – då ingriper djurhjältarna direkt

Första gången valparna Perdy och Pippin fick känna gräs under tassarna var när deras ägare dumpade dem över en mur och ner i en trädgård. Syskonen var bara 6 veckor gamla när de separerades från sin mamma och lämnats åt sitt öde.

Jag kan inte ens föreställa mig vilken förvirring och rädsla de måste ha känt.

Men det här är en historia med lyckligt slut.

En övervakningskamera fångade mannen som var Perdy och Pippins ägare. En mörk kväll gick han ut på gatorna i Bradford, England, med en påse. När han kom fram till en mur tömde han påsen på gräset nedanför och vandrade sedan vidare, till synes helt oberörd.

Några sekunder senare kröp två små gestalter fram ur buskarna och nosade förvirrat omkring sig. Var hade de hamnat? Var fanns mamma?

Youtube/RSPCA

De hade alla odds emot sig. Men som tur var hade något uppmärksammat vad som hänt och ringde RSPCA, som arbetar med djurskydd.

Kvart i tre på natten åkte personalen ut för att hämta valparna – som låg där rädda och kalla i gräset. Då hade de hunnit gå flera timmar sedan de dumpades.

Perdy och Pippin var dåligt skötta, de saknade päls och var magra. Men de levde.

RSPCA

RSPCA tog hand om de små och körde dem till veterinär. Till en början hölls de isolerade eftersom man inte visste om de bar på några sjukdomar. Hundarna var i så dåligt skick att de först inte kunde se vad de var för ras.

Valparna badades och deras infekterade hud behandlades. De fick massa kärlek, värme och mat. Snart stod det klart att de båda skulle överleva. Pälsen började växa ut igen och nu kunde personalen se att de var av rasen Lhasa apso. En hundras som tyvärr är vanlig bland oseriösa valpuppfödare som bara vill tjäna pengar.

Georgina Meek

Syskonen höll sig alltid nära varandra och sov tätt ihop.

”De älskar verkligen varandra och de älskar att gosa”, berättar Georgina Meek på RSPCA för The Dodo.

Georgina Meek

En månad efter att de räddats mådde båda valparna mycket bättre. Nu började de slappna av, leka och utveckla egna personligheter. Personalen på RSPCA blev oerhört glada av att se deras framsteg.

Perdy älskar uppmärksamhet och skäller ivrigt varje gång hon inte får tillräckligt med bus. Pippin är betydligt lugnare än sin syster och vill helst sitta i personalens knä och mysa.

Georgina Meek

Syskonen har en liten bit kvar innan de är helt återställda. Men så fort personalen vet att de är helt redo kommer de hitta ett nytt hem åt dem. Ett kärleksfullt hem där de inte behöver vara rädda för att bli övergivna igen.

Vilken tur att de hittade Perdy och Pippin innan det var försent! Nu hoppas vi att de hittar ett hem för dem båda – och att polisen kan stoppa den okända uppfödaren som dumpade dem!

Det här utspelade sig i England – men oseriösa uppfödare finns i Sverige också. Tänk på att alltid undersöka uppfödaren noga innan du köper en valp, så att du inte gynnar uppfödare som tar illa hand om sina djur!

Här nedan kan du se filmen från övervakningskameran:

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/B-U3CGRGhjI” /]