Rättvisa för hunden Caitlyn: Mannen som plågade henne döms till 15 år i fängelse

Det har kallats det värsta fallet av djurmisshandel någonsin. Hunden Caitlyn hittades med tejp runt munnen – den satt så hårt att hon skadats allvarligt.

Men Caitlyn överlevde. Hon fick dessutom en hel värld att engagera sig i hennes fall.

Advokaten Ted Corvey bestämde sig för att se till att djurplågaren som skadat henne skulle få maxstraff.

15 månader gamla hunden Caitlyns historia blev känd över hela världen efter att hon hittades allvarligt skadad på sin tidigare ägares veranda i North Charleston, USA.

Ägaren hade nyligen sålt henne till en 41-årig man, för bara 10 dollar. Mannen hade bara haft Caitlyn i några dagar innan han skadade henne så illa så att hon nästan avled.

Hon flydde från mannen och hittades på sin gamla ägares veranda, och då hade tejpen suttit runt hennes mun i 36-48 timmar. Hon var väldigt allvarligt skadad.

Facebook/Charleston Animal Society

Tejpen satt så hårt så blodflödet till tungan hade stoppats.

”Detta är det mest skadliga fall av djurmisshandel jag har sett i hela min karriär”, sa Aldwin Roman på Charleston Animal Society när de tog hand om Caitlyn.

Caitlyn hade ont och kunde varken äta eller dricka. Till en början var det oklart om hon skulle överleva eftersom den stora mängden död vävnad kan orsaka livshotande komplikationer. Flera operationer gjordes för att rädda hennes tunga och mun.

Som tur är slutade det väl för Caitlyn och idag mår hon bra. Hon har dessutom blivit kändis. Hon hyllas av People Magazine, eftersom hon hade den bästa överlevandeshistorien under hela 2015.

Ärren efter tejpen är kvar, men hon har inte ont längre. Och hon har adopterats av en kärleksfull familj som ger henne allt hon behöver.

Charleston Animal Society

Men historien slutar inte där!

I två långa år kämpade advokaten Ted Corvey för att ge Caitlyn rättvisa. Han var fast besluten att mannen som skadat henne skulle få maxstraff för djurplågeri, vilket innebär 15 år i fängelse.

I mars 2017 lyckades han äntligen. Den 41-åriga mannen dömdes till maxstraffet och kommer sitta fängslad i 15 år för att ha skadat sin hund.

Caitlyn the dog thanks Assistant Solicitor Ted Corvey for sticking with her case for almost two years and for getting the maximum sentence for her abuser! #JusticeforCaitlyn #IamCaitlyn #adoptatcas

Posted by Charleston Animal Society on Monday, March 27, 2017

 

– Jag tycker att det sänder ett budskap om att vi inte låter någon komma undan med det här, säger Aldwin Roman från Charleston Animal Society till Post and Courier och fortsätter:

– Vi ska göra allt vi lagligen kan för att stoppa det här, och sen ska vi se till att ändra lagarna så att de blir hårdare.

Jag tycker det är helt rätt att mannen som gjorde detta får ett så hårt straff!

Dela gärna vidare om du tycker att vi borde skärpa straffen för djurplågeri här i Sverige också!