Rättelse: Kvinnan i videon skadar inte sin hund

RÄTTELSE: Tidigare under dagen cirkulerade en video på en kvinna som påstods skada sin vinthund, något som Djurbibeln också skrev om.

Nu bekräftar djurrättsorganisationen RSPCA NSW att kvinnan i videon inte skadat sin hund, skriver australiska News.au.com.

En inspektör från organisationen har undersökt hunden och talat med ägaren om händelsen som fångades på film i Clontarf, nära Balgowlah i Sydney.

Ägaren förklarade att hon rastade sin hund när den plockade upp en del av en död pungråtta, och började äta den. Kvinnan använde då en avfallspåse för att försöka få djuret ur hundens mun.

RSPCA NSW:s inspektörer kallades till platsen och fann resterna av en död pungråtta. Djurskyddsgruppen har nu avslutat sina undersökningar och bekräftade att inga brott har begåtts.

”Djurskydd är vår högsta prioritet och vi är fast beslutna att ta varje klagomål av påstådd grymhet på allvar”, säger RSPCA i ett uttalande.

”Vi riktar vårt tack till alla som hjälpte till utredningen, inklusive uppgiftslämnaren som fångade bilder som visade potentiellt djurplågeri och rapporterade det till oss så att vi kunde undersöka saken”, säger RSPCA i ett uttalande enligt News.au.com.