30 hundar räddas från laboratorium – titta på deras reaktion när de får se solen för första gången

Tyvärr är djurmisshandel något som finns över hela världen. Människor som behandlar sina djur som om de vore materiella saker som de slänger bort när de tröttnar på dem borde helt enkelt inte få ha några husdjur.

Lika fruktansvärt är det med djur som sitter inspärrade på laboratorier och utsätts för farliga experiment och tester varje dag.

På många ställen runt om i världen finns olagliga laboratorier som utför grymma djurtester.

För ett tag sedan upptäcktes ett laboratorium i Bangalore i Indien. I den sjaskiga lokalen gjordes dermatologiska och farmaceutiska djurtester på beagle-hundar. Totalt gjorde man tester på uppemot 156 vovvar som levde i små burar.

Beagle-rasen är en av hundraserna som utsätts för mest djurtester då rasen kännetecknas för att inte vara aggressiv och deras fina päls gör att den passar bra för blodprover.

När djurorganisationen Compassion Unlimited Plus Action-Cupa fick höra om de stackars hundarna bestämde de sig för att de var tvungna att agera. De kunde inte låta hundarna fortsätta att leva så.

Eter räddningsaktionen publicerade djurorganisationen en video på sin Facebook-sida där de visar när de släpper ut 30 hudar i frihet – för första gången.

När räddningspersonalen öppnade upp burarna och var de nog inte helt beredda på hur hundarna skulle reagera. Det visade sig att många av hundarna aldrig hade sett solen. Och många hade aldrig varit utanför sina burar.

Inte konstigt att många av de stackars hundarna var förvirrade när de kom uti frihet. Hundarna visste in te hur de skulle reagera på den nya miljön. Några var lite mer försiktiga medan andra vågade springa ut på en gång och smaka på friheten.

Foto: Facebook

Här kan de se videon på när hundarna får komma ut i frihet för första gången:

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fcupaindia%2Fvideos%2F10153991294439733%2F&show_text=0&width=560″ /]

Vilka fantastiska människor som räddade hundarna, som har utsatts för hänsynslösa och säkert farliga experiment. Vi hoppas alla hundar får ett tryggt och kärleksfullt hem, precis som alla hundar förtjänar. Och det finns djur kvar på laboratorier hoppas vi också räddas så att dekan leva i frihet.

Dela gärna med dina djurvänner för att hylla människorna som räddade hundarna.