Rädda valpen hade levt ett helt liv i misär – förvånar alla när hon får chansen att välja ny matte

Alla djur förtjänar att få leva så bra och fina liv som bara möjligt.

Husdjur är våra mest lojala vänner i livet och de är verkligen värda att må så bra som de bara kan.

Valpen Donut fick en tragisk och tuff start i livet. Som tur var fick hon en ny matte som hon nu kan förlita sig på.

När Jacqueline Colette hörde talas om att det lokala hundhemmet vädjade om hjälp att evakuera hundar tvekade hon inte att åka dit.

Hon trodde att det skulle vara svårt att välja ut någon av alla de söta valparna som befann sig på hemmet. Men det skulle visa sig att rätt valp valde henne i stället…

Kärlek vid första ögonkastet

När Jacqueline anlände fick hon syn på den sju månader gamla valpen, Donut. Volontärerna häpnade när de såg att Donut sträckte ut sin lilla tass mot Jacqueline.

Volontärerna på hundhemmet berättade för Jacqueline att Donut var en mycket rädd liten hund som inte tagit kontakt med någon under hela sin tid på hemmet.

Donut
Foto: The Dodo/Jaqueline Colette

Därefter fick hon höra om Donuts sorgliga historia…

Tuff start på livet

Donut räddades från gatan och hamnade först på ett annat hundhem. Där blev hon dock inte långvarig. En brand bröt ut en dag och förstörde hela hemmet.

Lyckligtvis kunde Donut fly undan lågorna oskadd. Men kort därefter drog hon på sig parvo, ett virus som drabbar hunddjur. Några eldsjälar fångade upp Donut och skickade henne till hundhemmet ”Austin Pets Alive” för vård.

Bara efter en vecka var Donut återigen frisk. Men då hände ett nytt missöde…

En rörledningen på det nya hemmet började läcka och svämmade över lokalerna med avloppsvatten. Alla hundarna fick då evakueras till olika kennels utomhus. Återigen var det dags för lilla Donut att flytta…

Den här lilla hunden är sex eller sju månader gammal och har förflyttats så många gånger. Hon har aldrig haft ett hem, hon har aldrig haft en säng för sig själv och hon har varit fast i en kennel…”, berättar Jacqueline Colette för sajten The Dodo.

Donut fick till slut nytt hem

Så efter Jacquelines hjärtevärmande möte med Donut på hundhemmet så bestämde hon sig. Donut skulle få bo hos henne!

Det första som behövde göras när de kom hem var att tvätta av allt äckligt avloppsvatten från Donut. I badet så märkte Jacqueline att den tidigare väldigt rädda och blyga hunden började slappna av.

Hon liksom gnuggade sig mot mig och lade sitt huvud i min hand när jag försökte trösta henne. Hon tittade upp på mig som att hon försökte säga tack”.

Under de första dagarna så blev Donut mer och mer bekväm i sitt nya hem. Här fick hon springa fritt i trädgården och det fanns gott om kärlek att hämta.

Donut
Foto: The Dodo/Jacqueline Colette

Ofta tackar Donut sin matte för att hon nu får leva ett bra liv, långt ifrån hundburar och kloakvatten. Hon tackar sin matte genom att lägga sitt huvud i händerna på Jacqueline, sedan gnuggar hon lätt huvudet mot henne och ger ifrån sig en liten suck.

Det är så fantastiskt att se tacksamheten i hennes ögon. Man ser verkligen att hon är tacksam och lycklig”, sa Jacqueline till The Dodo.

Det här är en så himla fin historia om två vänner som verkligen fann varann. Vi hoppas att Donut och Jacqueline får många lyckliga år tillsammans!

Tycker du också att det är en värmande historia? Dela gärna med dig av den på Facebook och lämna gärna en kommentar!