Pudeln har vanvårdats i mörk källare under hela sitt liv – titta nu när hon får se solljus för första gången

I en källare hölls upp mot 130 djur fångade och bland de fanns en renrasig dvärgpudel som var i mycket illa skick.

När djurhjälten bär ut pudeln får hon se solljus för första gången. Och ögonblicket får mig att tappa andan.

Ett anonymt tips ledde till att en razzia genomfördes i en fastighet i USA. I källaren upptäcktes cirka 130 djur som var hållna under vanvård; 105 hundar, 20 katter och tre getter. Bland hundarna fanns en mycket liten pudel som var instängd i en trång och smutsig bur.

Djurhjältarna på ”The Humane Society” omhändertog alla djur omedelbart och flera vårdades på ett djursjukhus cirka 35 minuter från källaren.

Pudeln var en ”hjälplös varelse”

Pudeln, som kom att kallas ”BB”, var så illa däran att det var svårt att tyda hennes ålder. Hon vägde bara strax över ett kilo och hade tre friska tänder. De andra var tvungna att dras ut eftersom de hade ruttnat.

”Hon var en väldigt liten och hjälplös varelse när vi hittade henne”, säger Jessica Lauginiger, chef på djurskyddsorganisationen HSUS till The Dodo.

Foto: Youtube

Använts för avel

Pudelns svullna bröstkörtlar tydde på att hon endast använts för avel och har levt sitt liv instängd i buren. Hon var väldigt rädd och hade aldrig haft kontakt med människor.

”Jag lade min hand uppe på buren och hon försökte resa sig upp och lukta lite. Men hon var mycket tveksam och skygg, även om hon behövde hjälp”, säger Jessica Lauginiger till The Dodo.

Första solljuset blev en magisk upplevelse

Hon hade heller aldrig sett solljus eller känt gräs under sina små tassar. Men sedan kom pudelns första andetagen ute i det fria.

När djurhjältarna tog ut henne, kisade hon mot solljuset flera gånger – det var en extremt ovanlig känsla för ”BB”.

Pudelns första solljus. Foto: Youtube

Adopterades till ett drömhem

”BB” hade räddats och fick slutligen ett riktigt hem. Brenda Tortoreo, som arbetar på djursjukhuset, adopterade henne och åldern uppskattades till att hon var någonstans mellan sju och elva år gammal.

I nästan en och en halv vecka sov ”BB” – hon vilade upp sig och rensade tankarna. Sedan var hon äntligen redo att anamma sitt nya liv. Hon upptäckte alla platser som hon inte visste fanns – hur gräs och natur luktade och kändes under tassarna, hur det var att sova på mjuka filtar, äta när hon ville, få mänsklig kärlek och kontakt varje dag och leka med leksaker. Ett riktigt drömhem.

”BB” i sitt nya hem. Foto: Youtube

Ett nytt liv i det fria

Brenda Tortoreo skämde bort den lilla pudeln med alla möjliga leksaker för att hon ska få den absolut bästa tiden i resten av sitt liv.

Foto: Youtube

”BB” fick till slut det livet som alla djur förtjänar att leva – i trygghet och i det fria!

Sprid gärna detta vidare för att hylla alla djurhjältar som finns i vårt samhälle.