Polishunden är ”för snäll” och får sparken från kåren

Att välja yrke är aldrig enkelt. Man ska hitta något man trivs med och som man dessutom är duktig på, vilket gör att alla inte är lämpade för alla yrken.

Detta gäller även hundar, i alla fall om man ser på schäfern Gavel. Han sökte till polishögskolan för att bli en stor och stark brottsbekämpare.

Gavel visade sig dock vara alldeles för vänlig för det tuffa livet i poliskåren, men fick lyckligtvis en strålande karriär ändå!

Gavel var bara sex veckor gammal är han skrevs in på polishögskolan för vovvar i australiska Queensland. Som en av 40 hundar skulle han drillas i att bli en så bra brottsbekämpare som möjligt.

Fick sparken

Gavel kommer från en lång släkt av tidigare polishundar och spåddes en lysande framtid inom kåren.

Men ganska snabbt uppdagades det att Gavel inte hade samma fallenhet för det här med att fånga bovar som sina förfäder – han var helt enkelt för snäll.

Istället för att skrämma slag på skurkar föredrog Gavel att bli klappad och matad med hundgodis.

”Han uppvisar inte den nödvändiga attityd som krävs för ett liv på frontlinjen” stod det att läsa i den bedömning som gjordes av Gavel och samtidigt avskrev honom från polishögskolan.

Ny, sprudlande karriär

Men Gavel hittade snabbt en ny karriär. Hans vänliga personlighet hade gjort Gavel väldigt populär så i februrai 2017 utsågs han till assistent till guvernören i Queensland.

Han fick till och med signera kontraktet med sin egen tass!

Guvernören Paul de Jersey lät Gavel utföra viktiga uppdrag som att deltaga vid ceremonier, hälsa på viktiga gäster och helt enkelt liva upp stämningen lite.

Gavel jobbade hos guvernören ända till oktober 2021, då han avgick med de bästa av vitsord. Som pensionär njuter Gavel av det han tycker om mest: att bli kliad och matad med hundgodis.

Vilken underbar liten vovve! Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här idag!