Polisen spelar upp låt för mystisk ensamhund – vovvens reaktion på musiken avslöjar vem han tillhör
Huskie Jerusalem

Polisen spelar upp låt för mystisk ensamhund – vovvens reaktion på musiken avslöjar vem han tillhör

Polisen tycker att hunden på polisstationen är mystiskt lik en redan efterlyst hund. När de spelar upp en låt för vovven avslöjas hans riktiga identitet.

Siberian Husky är sociala hundar, de är pratsamma, och då inte bara i den bemärkelsen att de skäller mycket.

Huskies är nämligen kända för att ”prata”.

Vissa kanske stör sig på att dessa hundar kan vara högljudda men just den här hundens beteende gjorde att den kunde återförenas med sin älskade husse.

Hunden hade nämligen hittats några dagar tidigare av ett gäng tonåringar på ett fält utanför Beersheba, Israel. Vid den tidpunkten var hunden både undernärd och riktigt svag.

Fördes till polisen

Hunden fördes till polisen som tog hand om honom och gav honom näring. Snart upptäckte dem däremot att den stackars hunden passade in på beskrivningen av en hund som var anmäld försvunnen.

Huskie Jerusalem
Foto: Youtube

När de kontaktade den man som saknade sin hund, frågade de om särskilda kännetecken, varpå mannen bad dem spela en specifik låt.

Polisen gjorde som mannen sade. Hunden låg och vilade tryggt på golvet när en av polismännen började spela på låten och på bara någon sekund vaknade hunden till.

Snabt började hunden även att yla rakt ut, som om han sjöng med till låten.

Återförenas med husse

Mannen i telefon förstod direkt att det var hans hund, sin älskade lilla vovve som han hade sökt febrilt i över tre veckor.

Mannen åkte till polisstationen och återförenades med sin fina hund och ögonblicket när de möts igen är något alldeles extra.