Polisen ser en liten hund i stekhet bil – bestämmer sig för att agera direkt

Polisen ser en liten hund i stekhet bil – bestämmer sig för att agera direkt

Det har varit en ovanlig varm sommar i år igen. Rekordvärmen har avlöst varandra och även om det betyder trevliga dagar på stranden för många så för det också med sig många problem.

Inte minst för våra husdjur.

Ett av problemen som tyvärr fortfarande är vanligt är att människor lämnar hundar i bilar trots temperaturer över 30 grader.

Att djur kan dö i varma bilar borde inte vara en nyhet för någon vid det här laget. Men hundar är extra känsliga eftersom de endast kan svettas genom sina tassar och svalka sig genom att flåsa.

Det betyder att om man ser en hund i en varm bil kan det vara läge att agera innan det är försent.

Det är precis vad polisen gjorde i England nyligen när de såg en hund i en varm bil – men när ägarna såg vad som hänt tackade de inte polisen föra att de räddade hunden. Snarare tvärtom.

Dramat utspelade sig i Plymouth, Devon i sydvästra England förra veckan. Polisen fick ett larm om en hund som var instängd i en svart BMW utanför ett köpcentrum.

När patrullen kom fram hittade de nämnda hund flämtandes i bilen och ägarna fanns ingenstans i närheten. Tydligen hade de lämnat hunden i bilen för att shoppa trots att det var otroligt varmt den dagen.

Polisen tog saken i egna händer

Arkiv bild på hund i varmbil från Shutterstock.

Polisen valde att ta saken i egna händer snarare än att chansa på att hundägarna skulle komma tillbaka.

De krossade rutan och befriade hunden som blev överlycklig över att komma ut och. Enligt rapporter hade den då väntat i bilen i över tre timmar.

Hundar dör i varma bilar

Hunden blev tagen till en klinik för undersökning för att se om den tagit skada och i så fall skulle rättsliga åtgärder tas mot ägarna.

Just som polisen anordnade bärgning av bilen kom de shoppande hundägarna tillbaka. De var tyvärr inte speciellt tacksamma över att polisen räddat hunden undan värmen.

– De var inte glada på oss eftersom vi krossat deras fönster, sa Tracy Cunningham till The Plymouth Herald 

Ägarna var mer upprörda över att bilrutan var trasig än att hunden kunde ha råkat illa ut.

Polisen Twittrade sedan om händelsen och skrev:

”En tid hund lämnad i solen, en till ruta krossad. Den här lilla killen blev lämnad i över tre timmar. Om du älskar dina lurviga vänner, snälla TÄNK. Han var väldigt glad över att bli fritagen.”

De använda också hashtagen #DogsDieInHotCars

Tyvärr händer detta allt för ofta, både i Sverige och i andra länder. Sprid gärna den här nyheten vidare så inte fler djur lider i onödan. Och ser du en hund i en varm bil, så ring polisen!