Pojken tar med sin älskade vovve till skolan

Att hunden är människans bästa vän har vi sett bevis på otaliga gånger. Att ha en hund är som att ha en extra familjemedlem.

Det är någon att skratta med, att kramas med, att bråka med, att gråta med. Hundar är ett så otroligt stort stöd för oss människor och såklart tvärtom.

När lärarinnan Ali Bonilla Esteban såg att en av hennes elever mådde dåligt tog hon ett avgörande beslut för pojkens framtid…

Att gå i skolan är viktigt, det är där man lär sig skriva, läsa, räkna och mängder av andra saker man har nytta av längre fram i livet.

Smög fram till fröken

Men många av de viktigaste läxorna man lär sig under skolåren kommer inte ur några böcker, utan från andra människor som till exempel lärare.

Ali Bonilla Esteban är lärarinna i Peru och en av hennes elever, Lopez, hade verkat orolig och nedstämd på sistone.

Men en dag smög den blyge pojken fram till sin fröken och ställde en fråga.

– Han frågade om han inte kunde få ta med familjens hund till skolan, säger Ali till The Dodo.

På grund av lite olyckliga omständigheter hemma fanns inte längre någon hemma om dagarna för att ta hand om Pequeña, som hunden heter. Det gjorde lille Lopez ledsen och orolig eftersom den stackars vovven tvingades att vara ensam hela dagarna.

Bild: TikTok

Tvekade inte en sekund

Lärarinnan Ali tvekade inte en sekund.

– Jag gick med på det. Jag ville stötta honom så att han kunde känna sig trygg med sin bästa vän, säger Ali tillThe Dodo

Det lite ovanliga beslutet att tillåta husdjur i klassrummet visade sig vara ett genidrag. Den lille pojken Lopez uppvisade snabbt ett bättre humör och sedan den dagen har Pequeña följt med Lopez till skolan varje dag.

Bild: TikTok

Faktum är att Pequeña inte bara gjort Lopez till en lyckligare elev, hela klassrummet har mått bättre av den lille gynnarens närvaro.

Här kan du se ett klipp på de två bästa vännerna.

Vilket modigt beslut av lärarinnan!

Tryck nu på DELA-knappen för att hylla alla vardagshjältar!