Pitbullen har alltid ”hatat” katter – en titt in i sovrummet och ägaren inser vad vovven gjort

Pitbullen har alltid ”hatat” katter – en titt in i sovrummet och ägaren inser vad vovven gjort

Hundar och katter är inte alltid de bästa av vänner – åtminstone enligt stereotypen. Många menar dock att hundar och katter kan vara vänner och det finns förstås lika många relationer som det finns husdjur.

Frasen ”som hund och katt” har nog de flesta av oss hört talas om. Men faktum är att katter och hundar inte alltid behöver vara varandras motsatser.

Det är helt enkelt personligt hur respektive djur reagerar.

För Stefany Anticos hund, pitbullen Baruck, hade det alltid varit det förstnämnda. Enligt Stefany hade han nästan avskytt katter. De gick helt enkelt inte ihop, trots att Baruck enligt Stefany annars är en mycket kärleksfull vovve.

Därför var Stefany säkert lite fundersam när hon en dag bestämde sig för att ta in en liten katt i hemmet. Katten hade hon nämligen hittat på fastighetens tak, och eftersom den inte hade något halsband och verkade hemlös gav hon den mat och husrum, skriver The Dodo.

Men hur skulle vovven reagera på sin nya lekkamrat? Det var den stora frågan som hon nu ställde sig, och som behövde få sitt svar.

Stefanys förhoppning var att någon skulle kunna adoptera katten så snart det bara var möjligt, och att detta bara skulle vara tillfälligt. Men Baruck verkade vara av annan åsikt.

Pitbullens stora förändring i beteendet mot katten

Katten är en ny familjemedlem som tagit plats i hemmet. Trots den tydliga storleksskillnaden mellan djuren är den lilla missen modig nog att nosa på sin nye, store kompis.

Och plötsligt var det som om pitbullen var helt förvandlad. Från att till en början ha varit lite försiktigt inställd till familjens nya fyrbenta kompis, började han uppskatta missens sällskap. De blev som ler och långhalm.

När Stefany kom hem en dag upptäckte hon att pitbullen behandlade katten väldigt fint. De delade till och med på utrymmet i sovrummet och såg ut att uppskatta varandras sällskap, vilket går att se i klippen Stefany lagt upp på sociala medie-appen Tiktok.

@stefanyantico

ué gente e agora 🤔 #fy #fyp #cachorro #gato #pravc #foryou #pitbull #tiktok

♬ som original – Stefany Antico

Videoklippen på de nya och oväntade vännerna har fått hundratusentals vänner att reagera kärleksfullt.

Och det verkar som om hunden nu får som han vill – Stefany kommer behålla katten själv.

Pitbullens beteende överraskade henne.

– Det var något jag inte förväntade mig. Det har varit väldigt tröstande, ännu mer för att folk har många fördomar mot pitbulls. De är faktiskt väldigt kärleksfulla, säger Antico till The Dodo.

@stefanyantico

Respondendo a @propriadeusa é.. temos mais um membro. #fy #fyp #foryou #gato #pitbull #pravoce #dog

♬ Cool Kids (our sped up version) – Echosmith

Att pitbulls och katter kan vara bästa vänner har vi även tidigare fått bevis på får vi bevis på i denna söta video som visar ett kärleksfullt första möte mellan en kattunge och en hund.

Den nyinflyttade kattungen kommer nog trivas bra tillsammans med sin nyfunne vän. Aldrig har jag sett en hund och katt vara så kärleksfulla mot varandra.

Har du en hund och en katt som också trivs i varandras sällskap? Dela gärna med dig av er historia på Facebook!