Pitbull sliter sig från husse och rusar mot barn i parken – anledningen går rakt in i hjärtat

Pitbulls har länge haft dåligt rykte och många tror att de är farliga och oberäkneliga varelser.

Men de som vet mycket om hundar, känner till att detta inte stämmer.

I somras hände en mycket otäck händelse hundägaren Stacie Rae English, och hon skrev ett Facebook-inlägg som jag gärna vill dela med er.

Så här skrev hon:

”Min bror var ute med sin pitbull/labradormix Hurley på fältet i vårt kvarter runt 22-tiden. Han brukar gå ut med honom sent så att han kan släppa honom utan koppel för att låta honom göra det han älskar, utforska alla olika dofter.

De hörde ett barn gallskrika och innan min bror hann reagera satte Huley av mot skriket. Min bror var precis bakom hunden när han såg Hurley bita tag i en orms huvud och föra den bort från den skrikande pojken. Han fick senare reda på att han dödat den.

Facebook/LoveWhatMatters

Pojken sprang till sin mammas bil och de gasade iväg så fort att min bror inte hann be om pojkens namn. (Vi antar, eftersom att de lämnade så snabbt att pojken hade blivit biten och att de var på väg till akuten). Min bror ringde efter viltvårdare, och den lokala polisen kom för att kontrollera platsen.

De bad att få titta på Hurley för att se om han blivit biten. Till min brors förvåning blödde han, hans hals var svullen och han tuggade fradga.

De hittade också två bitmärken i hans överläpp. Shelby rusade Hurley till veterinären där han fick stanna över natten för att de skulle kunna övervaka hans blodkoaguleringsförmåga flera gånger under natten.

PxHere

Shelby och Hurley kom båda hem i morse. Tack och lov mår Hurley bättre nu på morgonen men verkar vara lite obekväm med en svullen hals och svullet ansikte.

Det visade sig senare att den lilla pojken hade råkat snubbla över en ormgrop och förhoppningsvis lyckades Hurley rädda honom från att bli biten flera gånger. Vi försöker fortfarande att ta reda på vem den lilla pojken är för att säkerställa att han mår bra.

Här är vår pitbullhjälte. Jag vill gärna att hans berättelse sprids till de som brukar döma hans ras.”

Facebook/LoveWhatMatters

Självklart ska hundar hållas kopplade bland människor, men i detta fallet är jag mycket glad att Hurley var lös.

Dela om du också tycker att han är en riktig hjälte!