Pitbull attackerar försvarslös 97-årig kvinna – då hoppar osannolik hjälte in för att rädda henne

Det finns massor av historier där hundar har klivit rakt in i faran – för att rädda sin ägare undan en svår situation.

Men det finns färre berättelser där det i stället är katterna som är den stora hjälten – och har hoppat in för att rädda sina ägare från fara. Hur älskvärda de än är, är de kanske inte kända för att vara de mest lojala av varelser. Men kanske är det nu dags att ändra på det synsättet.

I alla fall efter att ha hört berättelsen om den här kvinnan, som var med om någonting mycket omvälvande. Det hela skedde för över tio år sedan, men är än i dag en helt osannolik historia – som är väl värd att berätta.

97-åriga Sophie Thomas kunde inte tacka sin katt, som hade det passande namnet Tiger, nog efter att hon hamnade rakt i en skrämmande situation på sin bakgård.

Ända upp i 97-årsåldern berättade Sophie Thomas, från Harrison, Michigan, att hon älskade att arbeta i trädgården, ute på sin bakgård.

En vacker solig dag för många år sen gick hon ut och bestämde sig för att rensa ogräs.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Youtube

Men när hon var färdig, befann hon sig plötsligt ansikte mot ansikte med fyra aggressiva pitbullar.

– Helt plötsligt var det fyra stora pitbulls som rusade in, och de omringade mig. De fortsatte att gå runt och runt. En av dem gjorde ett slags utfall efter mig, och jag slog honom i huvudet, och han backade, sade hon i videon nedan.

Hon förklarade att skräcken var stor.

Artikeln fortsätter under bilden.

OBS! Genrefoto. Hunden på bilden är inte densamma som artikeln handlar om. Foto: Shutterstock

– Sedan kom en till, och jag blev stel av rädsla.

Lyckligtvis var det enda som kommit henne till skada, vid det här laget, ett bete, men hon var fortfarande omringad av de aggressiva hundarna.

Sedan såg hon sin katt Tiger – som visste att hennes tvåbenta mamma var i fara och bestämde sig för att distrahera den läskiga flocken för att rädda henne.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Youtube

Tiger fick hundarnas uppmärksamhet och sprang sedan till garaget samtidigt som hon ledde iväg hundmobben från sin skräckslagna ägare. Det gav henne tillräckligt med tid att springa tillbaka inomhus.

– Jag tror aldrig att jag har varit så rädd i hela mitt liv, sa hon.

Sophie var inte säker på om hennes katt skulle överleva mötet men bara några minuter senare var Tiger tillbaka och jamade vid dörren.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Youtube

Sophie sade vid tillfället, till People Pets (via Pawnation):

– Jag vet inte vad som skulle ha hänt om min katt inte hade hoppat in. Hon är väldigt nära mig och följer mig runt. Hon är väldigt vänlig med mig eftersom jag bor ensam.

Hundarna hade rymt från en av Sophies grannar som fick böter på 300 dollar för att ha låtit hundarna fly, och hundar satt sedan i karantän i tio dagar.

Ta reda på mer om denna skrämmande upplevelse från Sophie själv i klippet nedan.

Vem visste att en katt kunde vara så modig! Om du har några berättelser om modiga katter, berätta gärna om dem i kommentarsfältet.

Dela den här historien för att hylla den heroiska tigern!