Paret hittar hunden övergiven på gatan, intill upptäcker de ett hjärtskärande brev

Alla hundar förtjänar ett kärleksfullt hem att få busa, leka och äta i. Därför skulle parets upptäckt utanför shoppingcentret i South Carolina, USA, vara än mer dyster.

Vid vägkanten hittade de en liten hund vars koppel satt fast i en soptunna.

Men bredvid låg även ett brev som skulle få deras hjärta att brista.

När paret hittade den lilla hunden visste de inte vad de skulle tro. I och med att det låg en lapp vid dess sida antog de snabbt att hunden var övergiven, men det var på ett sätt de aldrig kunnat ana.

Det var inte en ond gest av den förre ägaren. Den hade helt enkelt inget val.  Att bara lämna sin hund utomhus, kanske utan möjlighet att få vatten eller mat, är givetvis inte okej. Men vad det verkar har den här ägaren inte haft något val.

När paret tog upp lappen och läste brast deras hjärtan.

Ägaren i fängelse

Hunden, vid namn Scooter, hade lämnats ute på grund av en hjärtskärande anledning.

”Gratis hundvalp. Jag heter Scooter. Ägaren åkte in i fängelse i dag”, stod det på lappen.  Paret tog upp den lille hunden och la ut bilder på honom på Facebook för att försöka lista ut vem som kunde tänkas veta vem ägaren var.

Kortet nådde Paula Langford, ägaren till en lokal räddningsorganisation för djur. Direkt när hon såg bilderna insåg hon att hon behövde, och ville, hjälpa till.

– Jag hörde av mig och sa ”jag kan ta hand om hunden”. Jag hade en scanner som kunde avläsa var han var ifrån så jag kunde bekräfta vad paret berättat. Sen ska vi ta honom dit han hör hemma”, säger Paula Langford till The Dodo.

Det visade sig att Scooter ursprungligen var från Colorado, en plats som lång flera hundra mil från South Carolina, USA, där de befann sig.

Paula hämtade upp Scooter på en bensinsatation – och direkt när de satte sig i bilen insåg hon att den lilla hunden var väldigt speciell.

– Så fort jag såg honom insåg jag att han var en älskvärd hund. Han hade inga loppor och var väldigt ren. Den som hade övergett honom hade verkligen tagit hand om honom, han hade ett dyrt halsband och det fanns till och med en påse med nyttig hundmat bredvid, berättar Paula till The Dodo.

Ofattbar historia

Paula tog med Scooter till organisationen South Easter Homeless Animals där hon jobbade.  Efter lite mer sökande på internet kunde hon till slut nå polismannen som gripit ägaren. Och det var en sorglig historia.

Ägaren hade gripits på parkeringsplatsen, inte långt ifrån var Scooter hittades. Flera gånger hade ägare sagt att det viktigaste för honom var att hunden skulle lämnas över till någon som älskade honom, inte till ett djurhem. Hans kompis skulle ta hand om den, men bara timmar senare hade Scooter alltså övergivits.

De två så kallade vännerna till ägaren eftersöks nu av polisen för deras handling att lämna den lilla hunden.

Återförenades

Vad hände sen då? Jo, Paula tog in Scooter som sin egen lilla hund. Till slut fick hon även kontakt med ägarens mamma i Colorado, som beslutade sig för att ta in honom..

Dagar senare träffades de – och det blev ett väldigt speciellt möte.

– Det var emotionellt och det var väldigt tydligt att Scooter var så glad över att få se sin familj igen. Jag är hundra procent säker på att mitt beslut att återförena hunden med sin familj var rätt, säger Paula till The Dodo.

Den lilla hunden Scooters historia berörde mig ända in i själen. Dela för att hylla alla de inblandade som såg till att han fick återse sin kära familj!