Paret hittar dött får i vildmarken – då ser de någonting som rör sig i magen

Paret hittar dött får i vildmarken – då ser de någonting som rör sig i magen

Den långa vintern kan vara jobbig. Inte nog med kylan så blir det väldigt mörkt och många väljer nog att hellre stanna inne än att gå ut.

Men vissa njuter verkligen av de kyliga dagarna genom att åka skidor, vandra i det snöfyllda landskapet eller bara åka på en utflykt. Paret Corey Holt och Kat Perry älskade att njuta av vintern i Ogden, Utah och förra helgen åkte de på en utflykt i vildmarken med sina snöskotrar.

Men utflykten skulle ta sig en oväntad vändning när de mitt i vildmarken fick syn på en ensam hund. När de kom närmare sprang hunden iväg, antagligen rädd för de två fullvuxna människorna. Men i närheten gjorde paret ett fynd som fick dem att snabbt ringa till polisen.

Bildkälla: Facebook/Kat Perry

Det var en perfekt helg för att bege sig ut i vildmarken för Corey Holt och Kat Perry. Förra helgen tog de sina snöskotrar och begav sig ut i det vackra landskapet nära Ogden, Utah.

Men vad som till en början var en härlig utflykt utvecklades snart till någonting helt annat.

Fick syn på ensam hund

Mitt i ingenstans fick Corey och Kat plötsligt syn på någonting konstigt. En vit skugga rörde sig en bit fram och när de tittade närmare såg paret att det var en ensam jycke.

Bildkälla: Facebook/Kat Perry

Hunden var rädd för Corey och Kat. När de närmade sig sprang den iväg, och de bestämde sig för att återvända dagen efter med mat.

Vågade inte sig fram

Corey och Kat nådde samma ställe dagen efter och det var då de hittade någonting som fick dem att ringa efter hjälp. Hunden var nämligen inte ensam.

Hunden var mamma och hade tre små valpar. De låg tätt tillsammans i ett kadaver av vad som varit ett får, och den lilla fårpälsen som var kvar höll dem varma åtminstone ett tag framöver.

Bildkälla: Facebook/Kat Perry

Corey och Kat insåg att de var tvungna att hjälpa den lilla familjen. De ringde efter Weber Countys polis som snart var på plats.

Hittade tre valpar

De lyckades rädda de små hundvalparna, men mamman litade inte på människorna. Hon hade sprungit iväg.

Polischefen Mark Horton berättar för Buzzfeed News att valparna var trötta och undernärda, och mest troligt hade de överlevt på vad som var kvar av fåret.

– Vi hade inget koppel eller rep eller någonting, så vi bestämde att det var bäst att vi räddade valparna först för att senare åka tillbaka och försöka fånga in mamman, säger Corey Holt till Buzzfeed.

Bildkälla: Facebook/Kat Perry

Corey och Kat tog hand om valparna och såg till att dem fick mat, bad, kärlek och lugn och ro inne i det varma huset. Så sent som i förrgår uppdaterade Kat allmänheten på situationen via Facebook.

”Valparna har varit hos veterinären och de mår bra. De är undernärda men äter allt de ser. Jag vill att alla ska veta att volontärer är ute och letar efter mamman. Alla gör sitt yttersta för att hitta henne och jag tror verkligen hon kommer hittas”, skriver Kat på Facebook.

Den lokala polisen fortsätter att leta efter hunden och la samtidigt ut över nio kilo med hundmat runt om i området så att hon skulle få mat.

https://www.facebook.com/kat.perry.374/posts/2733518366668175

De har fått ta emot otaliga meddelanden från människor som vill adoptera valparna, någonting som kommer bli verklighet inom en snar framtid.

Jag hoppas verkligen att de hittar hundmamman ute i vildmarken. Det är tydligt att hon gjort allt hon kunnat för att rädda sina små valpar – och hon är verkligen en riktig hjälte.

Alla hundar förtjänar ett kärleksfullt hem, dela artikeln om du håller med!